Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe by sa malo tento rok predať okolo 5 500 bytov

Napísal Róbert Bosák, 02.02.2018

Česká metropola je pre Slovákov hľadajúcich uplatnenie spojené s bývaním stále viac žiadanou lokalitou. Z odhadovaného počtu okolo 5 500 bytov, ktoré majú byť tento rok v Prahe predané, si tak ukroja ešte väčší podiel ako v minulom roku.  

 

Dianie na pražskom bytovom trhu má v posledných rokoch takmer rovnaký priebeh. Značný rast cien a zrýchľujúci dopyt naháňa ponuku, na ktorú sa developeri snažia reagovať ďalšími novými projektmi. Tie budú pribúdať rekordným tempom aj v nasledujúcich mesiacoch, čoho výsledkom majú byť tisícky nových bytov.

Zdroj: feelhome.cz

 

Developeri odhadujú, že sa predá 5 500 bytov

 

Ak sa naplnia predpoklady developerov, väčšina z dokončených projektov sa hneď vypredá. Odhady hovoria približne o 5 500 bytoch, ktoré by do konca roka mali nájsť nového majiteľa. Problém s nedostatočnou ponukou bytových priestorov sprevádzajúcou pražský realitný trh tak bude pretrvávať napriek stúpajúcej stavebnej produkcii.

Zdroj: svoboda-williams.com

 

Väčšina projektov sa vypredá na začiatku výstavby  

 

Dopyt po miestnom bývaní je taký vysoký, že kupujúci musia vsádzať na byty z papiera, a to bez ohľadu na to, že pri kúpe vidia len vizualizácie svojho nového domova. V prípade, že by chceli počkať na dostavbu objektu, riskovali by, že už nenájdu voľný byt, čo platí hlavne pri lacnejších projektoch s dobrou polohou a občianskou vybavenosťou.

Zdroj: info.cz

 

Stavia sa hlavne v častiach Libeň a Vysočany

 

Trend kúpy bytu z papiera sa nebude meniť ani tento rok, takže pokiaľ uvažujete o priestore v niektorej z rozostavaných pražských novostavieb, odporúčame konať čo najrýchlejšie. Týka sa to hlavne lokalít ako Libeň, Karlín a Vysočany, kde je aktuálne rozostavaných a zároveň pripravovaných niekoľko komplexov s desiatkami moderných bytov.

Zdroj: youtube.com

 

Praha patrí už niekoľko mesiacov do skupiny európskych metropol, ktoré diktujú tempo rastu na bytovom trhu. Za posledné roky sa byty zdražili o viac ako 40 %, pričom tie najlacnejšie z nich, situované v okrajových mestských častiach, je problém kúpiť za menej ako 65 000 Kč. Podľa predpovedí však so zdražovaním nie je koniec, aj keď tempo rastu cien sa má spomaliť.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: feelhome.cz, svoboda-williams.com, info.cz