Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Prahe bude otvorené nové retro múzeum

Napísal Róbert Bosák, 06.05.2022

Zoznam múzeí v ČR čoskoro doplní ďalší pražský zástupca. V českej metropole otvoria nové Retro muzeum Praha, ktoré návštevníkov prenesie späť do 70.-80. rokov minulého storočia.

Zdroj: retromuzeumpraha.cz

 

Ako každé obdobie, aj 70. a 80. roky 20. storočia boli špecifické svojím dizajnom, módou či spôsobom života. Ten chce najmä mladým ľuďom, ktorí nemajú veľa poznatkov o tejto dobe, priblížiť Retro muzeum Praha. Bohatou expozíciou zameranou na  niekoľko oblastí bežného života im načrtne, ako sa v Československu žilo, športovalo, nakupovalo a pracovalo pred 40-50 rokmi.

Zdroj: retromuzeumpraha.cz 

 

Najväčšie múzeum svojho druhu v ČR

 

Náhľad do 70.-80. rokov 20. storočia bude návštevníkom sprostredkovaný prostredníctvom tisícok originálnych predmetov. Dokopy má byť vystavených približne 12 000 exponátov. Časť z nich bola získaná vďaka národnej zbierke. Jednotlivé predmety budú rozdelené do 5 hlavných expozičných oblastí, ktoré sa budú rozprestierať na ploche vyše 2000 m². Pôjde tak o najväčšie múzeum svojho druhu v celej ČR.

Zdroj: retromuzeumpraha.cz

 

Múzeum zriadené v budove OD Kotva

 

Nostalgiu a dojem návratu v čase nebudú navodzovať len jednotlivé exponáty. Návštevníkov prenesú späť do druhej polovice minulého storočia aj priestory, kde je múzeum zriadené. Tie sa nachádzajú v pražskom OD Kotva, ktoré sa tematicky hodí k takémuto múzeu. Obchodný dom bol postavený v 70. rokoch minulého storočia, vďaka čomu jeho architektonický štýl ladí s retro expozíciami.

OD Kotva, Zdroj: wikipedia.org – VitVit

 

Priestory retro múzea budú návštevníkom prístupné na 4. poschodí spomínaného OD Kotva. Presný termín otvorenia zatiaľ zverejnený nebol. Prví návštevníci by mali do múzea zavítať ešte tento mesiac. Predpokladaným obdobím otvorenia je druhá polovica mája.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: retromuzeumpraha.cz

Zdroj foto: retromuzeumpraha.cz, wikipedia.org – VitVit