Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Partizánskom pribudla nová pumptracková dráha

Napísal Róbert Bosák, 05.10.2021

Športové a rekreačné možnosti v Partizánskom sú opäť o niečo širšie. Po novom si prídu na svoje malí aj veľkí priaznivci cyklistiky. Nielen pre tých bola nedávno otvorená nová pumptracková dráha.

 

Pumptrackové dráhy sa budujú po celom svete. Nové športové zóny pre cyklistov, ktorí majú chuť na trochu iný typ jazdy, postupne pribúdajú aj na Slovensku. Tá najnovšia z nich vznikla v meste Partizánske, konkrétne v jej mestskej časti Malé Bielice. V tej sa od minulého roka nachádza okruh pre korčuliarov, ku ktorému pribudla nová pumptracková dráha.

 

Ako funguje pumptracková dráha?

 

Podobne ako ostatné dráhy tohto typu, aj tá v Partizánskom ponúka možnosť jazdiť na bicykli tzv. „pumpovaním“. Jedná sa o jazdu, pri ktorej vôbec nie je nutné šliapať do pedál. Bicykel naberá rýchlosť a mení smer na vlnovitom teréne s prispôsobenými zákrutami aj bez pomoci jazdca. Ten musí akurát pracovať s ťažiskom a počas celej jazdy udržiavať rovnováhu, čo mu pomáha zdokonaľovať techniku jazdy.

 

Nová dráha má dĺžku 130 metrov

 

Pumptracková dráha je zriadená v rovnakom areáli, v akom sa nachádza aj vyššie spomínaný korčuliarsky okruh. Ide o kúpeľný areál v časti Malé Bielice, ktorý je dlhoročným strediskom voľného času a rekreácie nielen pre obyvateľov Partizánskeho. Tí si už okrem korčuľovania môžu do sýtosti dopriať aj stále viac obľúbený pumptrack. Miestna dráha je okruhom dlhým 130 metrov, ktorý tvoria 2 dráhy. Tá vonkajšia má 12 samostatných vĺn a dĺžku necelých 100 metrov. Vnútorná dráha je síce dlhá iba 33 metrov, no jazdci na nej zdolajú až 3 zákruty.

 

Realizácia stála necelých 55 000 €

 

130-metrový okruh s viacerými vlnami a zákrutami si vyžiadal vyššie náklady. Ich výška sa nakoniec vyšplhala na necelých 55 000 €. Investícia však priniesla novú športovú zónu, aká sa hocikde na Slovensku nenájde. Okruh sa od iných pumptrackových dráh líši aj asfaltovým povrchom. Vďaka hladkému asfaltu, ktorý pokrýva celú dĺžku dráhy, ho tak môžu využívať aj skateri, korčuliari a športovci jazdiaci na kolobežkách.

Zdroj: redbull.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: redbull.com