Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Papradne oceňovali najlepšie slovenské dediny

Napísal Róbert Bosák, 12.11.2019

Udeľovanie cien pre najlepšie slovenské dediny sa už stalo tradíciou. Slovensko tak po roku opäť spoznalo najlepšiu dedinu roka. V jubilejnom 10. ročníku sa ňou stala obec Papradno.

 

Okrúhle 10. víťazstvo v súťaži Dedina roka putovalo do Trenčianskeho kraja, konkrétne do okresu Považská Bystrica. Práve v ňom sa nachádza dedinka Papradno, ktorá si podľa poroty zaslúžila prvenstvo z niekoľkých dôvodov. Tie boli spomenuté aj v rámci minulotýždňového slávnostného programu, ktorý prebehol za účasti predstaviteľov ďalších súťažných dediniek u víťaza.

Zdroj: Detor – www.wikipedia.org 


Hlavná cena za príkladný rozvoj obce

 

Kandidátov na víťazstvo bolo tento rok až 23. Hlavnú cenu však mohla získať iba jedna obec. Podľa hodnotiacej poroty zloženej z vyhlasovateľov a partnerov súťaže si ju najviac zaslúžilo Papradno. Dedine ležiacej na hranici s Českom bola udelená za celkový prístup k jej rozvoju. Porota vyzdvihla ochranu prírodného aj kultúrneho dedičstva a nezabudla oceniť ani budovanie cezhraničnej spolupráce s českými kolegami.

Zdroj: www.tasr.sk 


3 najlepšie slovenské dediny za rok 2019:

 

1. Papradno (okr. Považská Bystrica)

2. Svätý Anton (okr. Banská Štiavnica)

3. Raslavice (okr. Bardejov)

Zdroj: Ing.Mgr.Jozef Kotulič 


Ďalší víťazi v jednotlivých kategóriách:

 

Dedina ako hospodár – Lúky (okr. Púchov)

Dedina ako maľovaná – Domaňovce (okr. Levoča)

Dedina ako klenotnica – Beluj (okr. Banská Štiavnica) a Krivany (okr. Sabinov)

Dedina ako pospolitosť – Bolešov (okr. Ilava)

Dedina ako partner – Tvrdošovce (okr. Nové Zámky)

Dedina ako záhrada – Tvrdošovce (okr. Nové Zámky)

Zdroj: tvnitricka.sk


10. ročník síce opäť priniesol viacero ocenených mien, no hlavným víťazom je iba spomínané Papradno. To si vďaka celkovému prvenstvu vyslúžilo miestenku na budúcoročný 16. ročník Európskej ceny o obnovu dediny, v ktorom zabojuje o ďalší úspech, tentoraz na nadnárodnej úrovni.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: obnovadediny.sk

Zdroj foto: papradno.sk, Detor – www.wikipedia.org, www.tasr.sk, Ing.Mgr.Jozef Kotulič, tvnitricka.sk