Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V okrese Šaľa bude vybudovaný nový veterný park

Napísal Róbert Bosák, 24.06.2022

Na Slovensku sa pripravuje ďalší zelený energetický projekt. Realizovaný bude v okrese Šaľa. Výsledkom jeho realizácie má byť vznik menšieho veterného parku s niekoľkými veternými turbínami.

 

Prvé prípravy na výstavbu nového veterného parku v okrese Šaľa sa už rozbehli. Spoločnosť Green Energy Holding stihla predložiť zámer realizácie na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Ak bude projekt posúdený kladne a získa potrebné povolenia, jeho iniciátori následne pristúpia k realizácii. Nový veterný park vybudujú na voľných poľnohospodárskych pozemkoch v juhozápadnej časti obcí HájskeHorná Kráľová.

Zdroj: pixabay.com

 

Elektrinu bude vyrábať 8 veterných turbín

 

Nový veterný park bude tvoriť 8 veterných turbín. Všetky budú trojlistové a ich výkon má dosahovať od 5 do 7 MW. Ich výška sa vyšplhá na úroveň do 255 metrov. Napojené budú na káblové trasy určené na prenos vyrobenej elektriny, ktoré budú spolu s prístupovými cestnými komunikáciami vedúcimi do veterného parku zasahovať aj na územie obcí Močenok (okres Šaľa) a Šoporňa (okres Galanta).

 

Park vyrobí 120 000 MWh elektriny za rok

 

8 veterných turbín s výkonom od 5 do 7 MW dokáže vyrobiť niekoľko desiatok tisíc MWh elektriny za rok. Predpokladaná ročná produkcia sa odhaduje až na 120 000 MWh. Veterný park v okrese Šaľa by mal produkovať elektrinu až 25 rokov. Prvé MWh budú vyrobené po ukončení 18-mesačnej realizácie projektu. Tá má začať v roku 2025, čo najskôr po získaní všetkých povolení a ukončení príprav na samotnú realizáciu.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: pixabay.com