Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Nitre pribudne takmer 1,5-kilometrový úsek cyklotrasy

Napísal Róbert Bosák, 17.05.2022

Sieť cyklotrás v nitrianskom regióne sa opäť rozšíri. Nový úsek je naplánovaný priamo v meste pod Zoborom. Miestnu cyklistickú mapu doplní trasa s celkovou dĺžkou takmer 1,5 km.

Zdroj: wikimedia.org – Lestat (Jan Mehlich)

 

Nový cyklistický úsek pri rieke Nitra

 

Nie je to tak dávno, čo v Nitre odštartovala výstavba 3-kilometrovej cyklotrasy prepájajúcej širšie centrum mesta s mestskou časťou Dražovce. Prešlo len niekoľko týždňov a v krajskom meste sa začala pripravovať realizácia ďalšieho nového cyklistického úseku s dĺžkou takmer 1,5 km. Časť novej cyklotrasy bude viesť popri toku rieky Nitra, čo by malo výrazne zvýšiť jej atraktivitu.

 

Výstavba bude rozdelená na 2 úseky

 

Trasa nového úseku povedie od mosta na Vodnej ulici do mestskej časti Mlynárce. Tvoriť ju budú 2 časti, ktoré sa prepoja do jedného úseku. Prvá časť začne na spomínanej Vodnej ulici, kde sa napojí na existujúcu cyklotrasu vedúcu z miestneho parku. Okolo niekdajšieho areálu spoločnosti Zelokvet sa dostane na Bratislavskú ulicu. Na tej začne druhá časť, ktorá povedie do mestskej časti Mlynárce.

 

Náklady dosiahnu viac ako 600 000 €

 

Výstavba nového úseku cyklotrasy s dĺžkou takmer 1,5 km si vyžiada investíciu vo výške viac ako 600 000 €. Mesto už avizovalo, že celkové náklady na realizáciu sa vyšplhajú na 610 000 € vrátane DPH. Väčšinu z výdavkov vynaložených na výstavbu tejto trasy pokryjú finančné prostriedky z eurofondov.

Zdroj: themayor.eu

 

Nový úsek cyklotrasy je pripravený na realizáciu. Projekt už má potrebné stavebné povolenie, po ktorého získaní sa môže prejsť k ukončeniu príprav a následnému budovaniu trasy. Presný termín ukončenia výstavby zatiaľ nie je známy. Cyklotrasa by mohla byť otvorená ešte počas tohto roka.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: wikimedia.org – Lestat (Jan Mehlich), themayor.eu