Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V New Yorku sa platí za výstavbu najviac

Napísal Róbert Bosák, 18.01.2016

Nie vždy platí, že v atraktívnej lokalite stojí realizácia budov najviac. Dôkazom toho sú aj rebríčky poukazujúce na poradie miest, v ktorých zaplatíte za výstavbu najviac, resp. najmenej. Avšak lídri tento fakt vyvracajú a opäť poukazujú na svoje cenové nároky.

 

Známe poradenské spoločnosti prinášajú každoročne rôzne štúdie, ktorých cieľom je skúmať vývoj realitného trhu a stavebníctva po celom svete. Ich výsledkom sú aj rebríčky, v ktorých je zostavené poradie miest, podľa ktorého sa dozvieme o náročnosti finančných podmienok pri realizovaní developerských projektov. S jedným zaujímavým rebríčkom prišla spoločnosť Arcadis, ktorá dôkladne preskúmala, kde platia developeri za výstavbu najvyššie sumy.

 

Rebríček hodnotil 44 miest 

 

Spoločnosť Arcadis sa pri tvorbe tohto rebríčka zamerala na porovnanie výšky stavebných nákladov v jednotlivých svetových mestách, pričom cieľom bolo ponúknuť developerom aj ostatnej verejnosti prehľad nárokov daných lokalitách. Spolu sa hodnotilo 44 miest v rôznych častiach sveta, pričom do poradia sa zahrnuli tie najsilnejšie metropoly.

Zdroj: www.tripzone.cz


New York aktuálne najdrahší

 

Prvenstvo New Yorku v rebríčku miest, kde sa stavia najdrahšie, nie je žiadnym prekvapením. Americká metropola patrí k lídrom realitného trhu už niekoľko desaťročí, čoho výsledkom je vysoká cena stavebných nákladov v celom meste. Napriek tomu sa tu investovať oplatí stále, pretože trh je silný a dopyt po nových nehnuteľnostiach dlhodobo rastie.

Zdroj: www.tripzone.cz

 

Medzi prvými aj tradičný Londýn

 

Sila londýnskeho realitného trhu sa takisto ukazuje dlhé roky a ani v tomto rebríčku nemôže britská metropola chýbať medzi najlepšími. Celkove obsadila druhú pozíciu v tesnom závese za americkým lídrom a má najlepšie predpoklady, aby na medailových miestach ostala ďalej. V Londýne sa totiž chystá mnoho zaujímavých projektov, čo pozdvihne trh ešte vyššie.

Zdroj: www.wikipedia.org

 

Trojku uzatvára Hong Kong

 

Aj Ázia má v prvej trojke svojho zástupcu a podľa očakávaní sa ním stal Hong Kong. Práve v tejto metropole musia developeri platiť za výstavbu veľké sumy a v porovnaní s najslabšími mestami rebríčka ako Bangkok či Taipei sa hovorí o čiastkach vyšších o 40-50%. Ázijských zástupcov v popredí je viac, napríklad na 5.mieste sa ocitlo aj Macao.

Zdroj: www.wikipedia.org

 

Bratislava v rebríčku chýba

 

Analytici zo spoločnosti vyberali mestá podľa svojho osobného uváženia a rozhodli sa pre daný 44-členný zoznam. Bratislava sa v poradí neocitla, takže porovnať nároky stavebníctva u nás s inými metropolami nemôžeme. Z najbližších susedov zamiešala celkovým poradím najmä Viedeň, ktorá skončila 11. a takisto Praha, no tá obsadila až 38.pozíciu.  

Zdroj: www.mojavieden.sk

 

Skôr ako veľké developerské skupiny začnú realizovať svoje projekty, musia si zvážiť pomer stavebných investícií a očakávaných výnosov. Pri rozhodovaní im môžu pomôcť práve takéto rebríčky, v ktorých je jasne zobrazený index poukazujúci na výšku očakávaných stavebných nákladov. Developeri si tak môžu naďalej vyberať a investovať vo vybraných metropolách.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : tripzone.cz, wikipedia.org, mojavieden.sk