Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Nemecku vlani pribudlo takmer 300 000 nových bytov

Napísal Róbert Bosák, 09.06.2023

Počet nových bytov v Nemecku vlani mierne vzrástol. Kompetentní napriek plusovému výsledku nemajú dôvod na radosť. Stavebné firmy postavili výrazne menej bytov, ako chcela spolková vláda.

Zdroj: pixabay.com

 

Viac ako 295 000 bytov za rok

 

Za 12 mesiacov minulého roka pribudlo v nemeckom bytovom fonde dokopy 295 300 nových bytov. V porovnaní s rokom 2021 je to o 0,6 % viac. Vyššia stavebná aktivita ale nestačila na uspokojenie dopytu po novom bývaní. Nárast počtu nových bytov bol v porovnaní s nárastom dopytu výrazne nižší, pod čo sa podpísalo zrušenie viacerých projektov iniciovaných menšími stavebnými firmami aj veľkými developermi. Dôvodom ich rušenia boli najmä stúpajúce ceny energií, drahšie stavebné materiály a nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily.

 

Vláda plánovala 400 000 bytov

 

Rušenie bytových projektov znížilo počet nových bytov o niekoľko tisíc. Konečný výsledok tak nedosiahol stanovenú métu. Spolková vláda sa pred začiatkom predošlého roka zmienila o výstavbe 400 000 nových bytových jednotiek, ktoré by aspoň čiastočne uspokojili dopyt po nových bytoch vo viacerých nemeckých lokalitách. Tie chýbajú najmä v najväčších mestách a ich aglomeráciách vrátane priľahlých oblastí.

 

V roku 2023 do 250 000 bytov

 

Zámer postaviť za 12 mesiacov väčší počet bytov sa nesplní ani v tomto roku. Stavebné firmy dokonca očakávajú medziročný pokles, ktorý potvrdzujú aj priebežné čísla za úvodné mesiace tohto roka. Najoptimistickejšie prognózy predpovedajú výstavbu maximálne 250 000 nových bytov. Skeptici pripravujú kompetentných na pokles počtu nových bytov postavených za celý tento rok až na 200 000.

Zdroj: pixabay.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – teraz.sk

Zdroj foto: pixabay.com