Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V nemeckom Warnemünde otvorili cyklohostel z lodných kontajnerov

Napísal Róbert Bosák, 10.01.2019

Výstavba z lodných kontajnerov momentálne dosť letí. Zaujímavé projekty tohto typu pribúdajú pravidelne a ďalší z nich bol len nedávno skolaudovaný v nemeckom meste Warnemünde.

Zdroj: viermalfernweh.de 


Prímorské mesto Warnemünde je vďaka svojej polohe a útulnému prostrediu obľúbený cieľ (nielen) nemeckých turistov. Aj preto tam postupne pribúdajú nové ubytovacie kapacity, ktoré návštevníkom mesta ponúkajú nocľahy v modernom a komfortnom prostredí. To má hosťom zaistiť aj nový hostel Dock Inn, ktorý postavili práve zo spomínaných lodných kontajnerov.

Zdroj: www.designboom.com


Kontajnery sa hodia k prímorskej polohe

 

Za výberom lodných kontajnerov ako hlavného konštrukčného prvku je najmä poloha hostela. Ten bol vybudovaný na okraji severonemeckého mesta Warnemünde, len kúsok od pobrežia Baltského mora. Práve lodné kontajnery, využívané v námornej doprave, mali objektu dodať svieži prímorský nádych, za ktorým sem prichádzajú davy turistov.

Zdroj: www.piste.de


Objekt zariadený v industriálnom štýle

 

Chladný vzhľad lodných kontajnerov bol ideálny na zariadenie hostela v industriálnom, resp. priemyselnom štýle. Ateliéru Kinzo Architekten sa však podarilo dodať interiéru hrejivejšiu atmosféru a s tým spojený vyšší komfort. Jednoduché vybavenie izieb totiž oživilo spojenie dreveného a kovového nábytku, ku ktorému sa pridali pestré farebné akcenty.

Zdroj: www.booking.com 


K dispozícii je až 64 izieb pre 188 hostí

 

Pokiaľ je reč o samotných izbách, tými tento hostel vôbec nešetrí. V celom objekte ich je až 64, pričom vo väčšine miestností sú hneď 3 lôžka. V Dock Inn sa tak počas jednej noci môže vyspať naraz až 188 hostí, čo robí z kontajnerového hostela jedno z najväčších ubytovacích zariadení v meste.

Zdroj: www.booking.com 


Prvý hostel pre cykloturistov v Nemecku

 

Väčšina miestností v hosteli je určená pre cykloturistov. Hlavný účel prevádzkovania objektu je totiž ubytovávanie hostí, ktorí prichádzajú do Warnemünde za účelom výletnej cyklistiky, alebo aspoň potrebujú počas cesty v meste prespať. Vzhľadom na to, že podobné ubytovacie zariadenie v Nemecku chýba, ide vôbec o prvý cyklohostel svojho druhu v krajine.

Zdroj: www.spiegel.de 


Ak by ste mali cestu do Warnemünde a chceli by ste vyskúšať pobyt v takomto netradičnom hosteli, informácie o zariadení a ubytovaní v ňom nájdete na www.dock-inn.de.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: viermalfernweh.de, www.designboom.com, www.piste.de, www.booking.com, www.spiegel.de