Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V nemeckom Offenburgu premenili bývalú väznicu na luxusný hotel

Napísal Róbert Bosák, 29.10.2017

Rekonštrukciou bývalých väzenských priestorov vzniká po svete stále viac ubytovacích  zariadení. Medzi najnovšie objekty tohto typu patrí aj nemecký komplex Liberty, ktorý je jedným z najoriginálnejších hotelov v Offenburgu.

 

Nie je to tak dávno, čo nový Hotel Liberty doplnil mapu ubytovacích zariadení v nemeckom Offenburgu. Na rozdiel od iných hotelov v meste je výnimočný tým, že ho zriadili premenou bývalej väznice, čím sa stal jediným hotelom svojho druhu v danom regióne. Po mesiacoch rekonštrukčných prác tak ponúka návštevníkom jedinečné, aj keď miestami desivé nocľahy.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Premena starej industriálnej budovy na luxusný hotel

 

Pôvodná budova, v ktorej pred nedávnom otvorili štýlový hotel s vysokým štandardom, bola postavená pred viac ako 170 rokmi. Hneď po ukončení výstavby v nej začali väzniť prvých ľudí, pričom štatút väznice si držala do roku 2009. Keďže objekt odjakživa dýchal ojedinelou industriálnou atmosférou, jedinečným sa stal napriek svojej funkcii. Výnimočnosť si zachoval aj po tom, čo ho v roku 2014 začali prerábať na luxusný hotel.

Zdroj: designmagazin.cz 

Nádych väzenskej atmosféry ostal miestami zachovaný

 

Nocľah v bývalej väznici je len pre silné povahy, čo vedeli aj autori projektu rekonštrukcie. Aby sem dokázali prilákať hostí, museli spraviť viacero zmien naraz. Napriek tomu chceli niečo z tajomnej väzenskej atmosféry zachovať, aby mohol hotel ponúknuť svojim hosťom netradičný zážitok. Aj preto sa moderné apartmány, kedysi využívané ako cely, skrývajú za drevenými dverami, do ktorých sa ubytovaní dostanú z dlhého tmavého koridoru.

Zdroj: designmagazin.cz

 

Hotel Liberty v číslach: 

 

- hotelové zariadenie sídli v objekte, ktorého výstavbu dokončili v roku 1845

- hostia majú k dispozícii 38 izieb (bývalá väznica mala kapacitu pre 40 väzňov)

- ceny za nocľah v izbách zariadených v bývalých celách sa pohybujú okolo 150€

- k zrenovovanej pôvodnej budove pristavali 10 metrov vysoké presklené nádvorie

Zdroj: badische-zeitung.de

 

Či si nápad premeniť starú nemeckú väznicu na moderný luxusný hotel získa medzi turistami dostatok priaznivcov, to ukáže čas. Mesto Offenburg síce ponúka viacero nadštandardných ubytovacích zariadení za lepšie ceny, no žiadne z nich neponúka takýto špeciálny zážitok, čo mu môže zaistiť značný záujem.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hospitalitynet.org, designmagazin.cz, badische-zeitung.de