Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V „mama hoteli“ býva viac ako polovica mladých Slovákov

Napísal Róbert Bosák, 30.05.2019

Nízky príjem, slabá ponuka nehnuteľností, neochota splácať úver. Dôvodov, pre ktoré býva mnoho mladých Slovákov stále u rodičov, je hneď niekoľko. Práve kvôli nim sme dlhodobo v trojke krajín, kde sa mladí ľudia sťahujú najneskôr.

 

U rodičov býva až 57 % mladých

 

Problémami s bývaním „trpí“ vyše polovica Slovákov vo veku od 25 do 34 rokov. Konkrétne ide o 57 % podiel, ktorý ukazuje na ďalší medziročný nárast, aj keď ten je len veľmi mierny. Napriek tomu nás radí na 2. miesto rebríčka štátov EÚ s najvyšším podielom  mladých ľudí žijúcich v tzv. mama hoteli.

 

Horšie sú na tom už len Chorváti

 

Nebyť vstupu Chorvátska do EÚ, Slováci by skončili na smutne slávnom vrchole. Od toho sme však ďaleko nemali, pretože najmladší člen európskej 28 nás predstihol iba o 3 %. Na druhej strane, nám chýbalo pár desatín percenta k tomu, aby bol výsledný podiel nižší ako v Grécku. 

 

3 krajiny s najvyšším podielom mladých v mama hoteli:

 

1. Chorvátsko

60 %

2. Slovensko

57 %

3. Grécko

vyše 56 %

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

 

Najskôr sa sťahujú Škandinávci

 

Kým v štátoch „najlepšej“ trojky býva u rodičov do 34. roku života viac ako polovica ľudí, v Škandinávii tieto čísla dosahujú do 6-7 %. Vďaka tomu sa im v rebríčku podarilo obsadiť všetky medailové pozície. Tradičným víťazom sú Dáni, kde tento podiel siaha len na úroveň 3,2 %, nasledovaní Fínmi a Švédmi.

 

3 krajiny s najnižším podielom mladých v mama hoteli:

 

1. Dánsko

3,2 %

2. Fínsko

4,7 %

3. Švédsko

   6 %

Zdroj: Nehnuteľnosti.sk

 

Vyššie uvedené čísla potvrdili ďalej rastúci trend neskorého odchodu mladých Slovákov od rodičov. Ten ale v poslednom období zasahuje celú EÚ. Podľa údajov Eurostatu totiž v mama hoteli býva približne tretina mladých Európanov, pričom priemerný vek odchodu stúpol na 26 rokov.

 

Zdroj: Róbert Bosák/ Nehnuteľnosti.sk

Foto zdroj: Elephant Removals