Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Macau dnes otvorili najočakávanejší hotel posledných rokov

Napísal Róbert Bosák, 15.06.2018

Od dnešného dňa je na svetovej hotelovej mape ďalšie unikátne ubytovacie zariadenie. V čínskom Macau otvorili zaujímavý hotelový komplex vzbudzujúci pozornosť tvarom, funkčným prevedením aj schopnosťou adaptovať sa v prostredí danej lokality.

Zdroj: www.macaubusiness.com 


Novootvorený hotel Morpheus, v ktorom dnes prenocujú prví hostia, bol dlho očakávaným projektom nielen v Macau. Pozornosť architektov zo všetkých kútov sveta si získal už prvými vizualizáciami, ktoré odhalili podobu doposiaľ nevídaného dizajnu. Ten sa nesie v znamení futurizmu vo svojej najoriginálnejšej podobe, ktorý prekračuje bežné hranice architektúry.

Zdroj: www.scmp.com 


Stavba, ktorá v lokalite vyniká

 

Oslovenie ateliéru Zaha Hadid Architects je takmer vždy zárukou originálneho prevedenia tvaru a charakteru budovy. Inak to nebolo ani pri návrhu tohto hotela, ktorého výsledkom je jedinečná stavba schopná vynikať v celom Macau. Už pri pohľade z diaľky zaujme spojenie 2 veží pomocou preskleného tubusu, ktoré obaľuje netradičná forma fasády vytvárajúcej dojem nepravidelných organických dier.

Zdroj: www.expedientesinico.com


O luxus v interiéri núdza nie je

 

Prevedenie fasády a celkový vonkajší vzhľad budovy ani zďaleka neprevýšil estetickú kvalitu vyžarujúcu z vnútorných priestorov. Celý interiér pôsobí honosne a hlavne nadčasovo, o čo sa postarali vkusne zariadené izby, obrovská vstupná hala pripomínajúca chrámové prostredie či recepčná časť zhotovená z neodolateľného mramoru.

Zdroj: www.burohappold.com


Projekt Morpheus v skratke:

 

- výmera celkovej úžitkovej plochy dosiahla 147 860 m2

- hotel ponúka nadštandardné ubytovanie v 770 izbách

- v interiéri so 42 poschodiami premáva 6 rýchlych výťahov

- reštaurácia na 21. poschodí umožňuje panoramatický výhľad

- na 23. poschodí sa nachádza aj zbierka umeleckých artefaktov

- v hoteli nechýba posilňovňa, bazény, kúpele a zopár salónikov

Zdroj: www.scmp.com 


Podobný projekt, akým je hotel Morpheus, sa v najbližšom čase ani nemusí podariť postaviť. Spomínaný ateliér Zaha Hadid Architects opäť odviedol nadpriemernú robotu, za čo hovorí sám výsledok. Či poskytuje aj prisľúbenú kvalitu, nielen šikovný vzhľad, to budú prví hostia testovať už túto noc.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.pinterest.com.au, www.macaubusiness.com, www.scmp.com, www.expedientesinico.com, www.burohappold.com