Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V ktorých európskych mestách sa najviac nafukuje realitná bublina

Napísal Róbert Bosák, 16.10.2019

Pretrvávajúci nadpriemerný rast cien nehnuteľností trápi viaceré európske veľkomestá. V niektorých sa zdražuje dokonca takým tempom, že analytici začínajú upozorňovať na možné prasknutie realitnej bubliny.

 

Riziká vzniku a následného prasknutia realitných bublín v jednotlivých mestách sú pravidelne sledované aj spoločnosťou UBS Group AB. Tá nedávno zverejnila najnovší Globálny index bublín na realitnom trhu, ktorý opäť prináša zoznam miest, kde sa realitný trh kvôli rýchlemu rastu cien nehnuteľností najviac prehrieva. Ani tento rok v ňom nechýba viacero európskych veľkomiest.

 

V „TOP 10“ až 6 európskych miest

 

V tohtoročnom indexe sa ocitlo celkovo 24 veľkomiest z celého sveta, pričom 12 z nich je zo starého kontinentu. Európske mestá majú dominanciu aj v prvej desiatke, čo nie je spôsobené len „víťazstvom“ nemeckého Mníchova. Z pohľadu jednotlivých regiónov je totiž v „TOP 10“ najviac práve európskych miest.

Zdroj: designoffices.de 


Najväčšia bublina je v Mníchove

 

Mníchov síce trápi nadpriemerný nárast cien dlhodobo, no v miere rizika prasknutia realitnej bubliny doposiaľ za inými mestami zaostával. Podľa tohtoročného indexu je však vo vedení. Analytici totiž tamojší realitný trh označili za najviac nadhodnotený, pričom realitná bublina sa v tomto meste momentálne nafukuje rýchlejšie ako v Hongkongu, Toronte alebo Londýne, kde je indexové skóre opakovane jedno z najvyšších.

Zdroj: Thomas Wolf - www.foto-tw.de 


TOP 10 miest s najväčšou realitnou bublinou:

 

1. Mníchov

6. Vancouver

2. Toronto

7. Paríž

3. Hongkong

8. Zürich

4. Amsterdam

9. Londýn

5. Frankfurt

10. San Francisco

Zdroj: www.ubs.com

 

Okrem šestice európskych miest z vedúcej desiatky sa v 24-člennom indexe ocitla aj Moskva, Madrid, Štokholm, Ženeva, Dublin a talianske Miláno. V každom z týchto miest stúpajú ceny nehnuteľností nadpriemerným tempom, ktoré sa zrejme tak skoro nespomalí, takže v prípade záujmu o kúpu bytu, domu alebo kancelárie radšej nečakajte,

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.ubs.com

Zdroj foto: www.pixabay.com, designoffices.de, Thomas Wolf - www.foto-tw.de