Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Kremli a v Putinovej rezidencii majú dezinfekčné tunely proti koronavírusu

Napísal Róbert Bosák, 19.06.2020

Významní svetoví lídri si vždy potrpeli na svojej ochrane a bezpečnosti. Tí súčasní sa ale musia chrániť skôr pred pandémiou ako atentátmi či vojnovými útokmi. Výnimkou nie je ani Vladimír Putin a jeho tím, ktorý prevenciu pred koronavírusom poňal po svojom.

 

Aj keď ruská vláda začala hovoriť o ústupe pandémie, počty infikovaných koronavírusom sú v krajine stále vysoké. Najviac známych prípadov má Moskva, kde sídli Kremeľ a len kúsok od nej Putinova rezidencia. Práve tieto objekty údajne využívajú špeciálny dezinfekčný tunel, ktorý má zabrániť šíreniu koronavírusu.

 

Dezinfikuje aj rozpoznáva tváre

 

Zariadenia z domácej ruskej výroby pracujú na báze akejsi špeciálnej vstupnej brány. V tuneli je nainštalovaný systém, ktorý využíva UV žiarenie a sprchu so sprejom aplikujúcim na osobu prechádzajúcu tunelom antibakteriálne látky vo forme jemnej vodnej hmly. Tunel je zároveň schopný rozpoznať tváre osôb, ktoré ním prejdú, a hneď im aj zmerať telesnú teplotu.

Zdroj: aap.com.au 


Nainštalované boli hneď 3 tunely

 

Dezinfekčné tunely boli vo vládnych budovách nainštalované až 3. Za účelom ochrany Putina sa jeden namontoval do jeho rezidencie Novo-Ogaryovo neďaleko Moskvy. Ďalšie dva tunely boli umiestnené priamo v Kremli, či už kvôli ochrane samotného V. Putina alebo jednotlivých členov vlády.

Zdroj: ria.ru


Tunelom musí prejsť každý hosť

 

Zvýšené bezpečnostné opatrenia vo vládnych budovách viedli k tomu, že predstavitelia Ruska vyžadujú prechod tunelom od každého návštevníka Kremľa či Putinovej rezidencie. Bez tohto úkonu sa údajne nemôže absolvovať žiadne stretnutie v daných objektoch, či už ide o osobné alebo pracovné návštevy.

Zdroj: ria.ru 


Moskovské dezinfekčné tunely tohto druhu nie sú jediné na svete. Podobný systém sa údajne využíva aj v Číne či v Mexiku. V každej z týchto krajín sa však na nich niektorí kritici dívajú skepticky. Problémom má byť vdychovanie častíc čistiaceho spreja aplikovaného na osoby, ktoré tunelom prechádzajú. Napriek tomu sa však zariadenia považujú za účinné.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: aap.com.au, ria.ru