Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Kodani vyrástla bytovka z drevených kociek

Napísal Róbert Bosák, 21.11.2018

Vo svete drevostavieb pribudlo v posledných týždňoch viacero zaujímavých objektov. Do zoznamu najnovších klenotov trvalo udržateľnej architektúry tohto druhu sa pred vyše mesiacom zaradil aj netradičný rezidenčný projekt z dánskej Kodane.

Zdroj: www.wallpaper.com 


Realizácia drevostavieb nie je v Kodani žiadnou novinkou, no v prípade projektu Dortheavej Residence môžeme hovoriť o pokroku schopnom otvoriť výstavbe prefabrikovaných stavieb nové dvere a tým priniesť do tejto oblasti celkom nový trend. Nezvyčajný bytový dom sa totiž zaskvel po všetkých stránkach od dizajnu a vybavenia objektu až po praktický úžitok bytov.

Zdroj: www.wallpaper.com 


Bytovka z drevených kociek

 

Aj keď kompozícia spomínaného projektu nie je na rozdiel od tradičných drevostavieb čisto drevená, najobľúbenejší prírodný materiál zohral pri jej skladaní kľúčovú úlohu. Architekti z ateliéru BIG ho totiž využili vo forme vonkajších drevených obkladov, ktoré sa symetricky umiestnili pomedzi betónové diely tvoriace fasádu. Tým celý komplex vytvára optický dojem, že je zostavený z drevených kociek.

Zdroj: www.wallpaper.com


Oživenie priemyselnej štvrte

 

Obrovským pozitívom realizácie projektu je okrem uvedených plusov aj lokalita. Jej väčšiu časť totiž zapĺňajú rôzne dielne, firemné prevádzky či priemyselné haly. Atraktívny bytový komplex, ktorý sa vďaka využitiu drevených modulov postaral aj o exkluzívny dizajn, tak vniesol priemyselnej štvrti, ktorej zástavba je prevažne z polovice minulého storočia, nový dych. Nehovoriac o tom, že bývanie v objekte uľahčí obyvateľom zamestnaným v okolitých prevádzkach dochádzanie do práce.

Zdroj: copenhagenarchitecture.dk


3 hlavné čísla o Dortheavej Residence na záver:

 

- úžitková plocha celého komplexu je 6 800 m2

- v objekte bolo zriadených celkovo 66 bytov

- výmera bytov sa pohybuje od 60 do 115 m2

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.wallpaper.com

Foto: www.dezeen.com, www.wallpaper.com, copenhagenarchitecture.dk