Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Jihlave vyrastie športová aréna s atletickým oválom na streche

Napísal Róbert Bosák, 17.07.2020

Nedostatok pozemkov, snaha o úsporu miesta či záujem prísť s originálnym nápadom. Nech je dôvod akýkoľvek, chystaná hala v českej Jihlave posunie výstavbu športových komplexov v Česku a na Slovensku o krok vyššie.

 

Dôvodov, prečo pripravovaná jihlavská hala vzbudzuje toľko pozornosti, je hneď niekoľko. Tým hlavným je však atletický ovál, ktorý má byť neodmysliteľnou súčasťou celého areálu. Vynikať bude najmä netypickou polohou, vďaka ktorej bude aréna jedným z mála športových komplexov tohto druhu v Európe.

Zdroj: chybik-kristof.com 


Atletický ovál priamo na streche

 

S projektom, aké v týchto končinách nie sú bežné, prichádza ateliér Chybík + Krištof. Tomu sa podarilo vyhrať architektonickú súťaž, v rámci ktorej sa vyberal najvhodnejší návrh novej jihlavskej haly. Podľa poroty ním bol práve návrh, ktorý okrem iného vsádza na atletický ovál vybudovaný priamo na streche arény. Ten má byť plne vybaveným atletickým priestorom, na ktorom sa budú dať organizovať aj prvotriedne súťaže.

Zdroj: chybik-kristof.com 


Pod oválom bude viacúčelová hala

 

Strešný atletický ovál je iba malou časťou toho, čím si projekt získal priazeň poroty. Návrh stojí za pozornosť kvôli celkovému prevedeniu haly, ktoré sa prispôsobí najvyšším nárokom na viacúčelové využitie. V prvom rade bude určená atlétom a jihlavskému hokejovému klubu, no navštevovať ju budú môcť aj priaznivci kultúry. Aréna sa totiž má využívať aj na koncerty a rôzne výstavy.

Zdroj: chybik-kristof.com 


Návrh počíta aj s úpravou okolia

 

Pri návrhu arény sa nezabudlo ani na revitalizáciu okolitých priestranstiev. Obyvatelia, ale aj návštevníci Jihlavy sa môžu tešiť na nový park či krajšie zelené plochy v okolí pozemkov, na ktorých bude športový komplex vybudovaný. V rámci realizácie haly sa ráta aj s niekoľkými obchodmi a kanceláriami, ktoré zlepšia občiansku vybavenosť v danej lokalite.

Zdroj: chybik-kristof.com 


Ambiciózny projekt by sa mal začať realizovať budúci rok. Presný termín ukončenia výstavby zatiaľ známy nie je, no predbežné plány hovoria o roku 2023. Známa je však približná výška nákladov, ktoré bude na novú halu potrebné vynaložiť. Tá by sa mala vyšplhať až k 800 mil. Kč.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: designmag.cz, chybik-kristof.com

Zdroj foto: chybik-kristof.com