Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Jelšave chcú zrekonštruovať ďalší bývalý vojenský bytový dom

Napísal Róbert Bosák, 10.03.2022

Najprv ho využívali sovietski vojaci s rodinami, neskôr členovia miestneho vojenského útvaru, napokon ostal opustený napospas osudu. Reč je o jednej z bývalých vojenských bytoviek v Jelšave, ktorej sa rysuje šanca na nový život.

 

Jelšave ostalo po vojakoch niekoľko opustených bytových domov, ktoré prestali plniť svoj pôvodný účel. 3 z nich sa už vedeniu mesta podarilo zrekonštruovať a premeniť ich na riadne bytové domy s bytmi pre bežných občanov. Podobnú šancu by mala dostať aj bývalá vojenská bytovka na Armádnej ulici.

Zdroj: TASR – www.tasr.sk


V objekte má vzniknúť 48 bytov

 

História predmetného bytového domu sa začala písať v 70. rokoch. Postavená bola za účelom ubytovania sovietskych vojakov a ich rodín. Po odchode Sovietov ju istý čas využívali vojaci z vojenského útvaru Jelšava. Po ich odchode v roku 2006 ostal bytový objekt prázdny. Trvalo pár rokov, kým bola predstavená vízia o jeho záchrane a opätovnom využívaní. V rámci nej sa začalo hovoriť o zriadení 48 nových bytov, v ktorých by si našli bývanie bežní civilisti.  

 

1-izbové a 2-izbové nájomné byty

 

Snaha o rekonštrukciu bytového domu nie je novinkou. Zástupcovia mesta predstavili nápad zriadenia niekoľkých nájomných bytov už pred pár rokmi. Prekážkou k rýchlejšej realizácii projektu bol proces kúpy časti parcely. Ten nakoniec dopadol v prospech mesta, ktoré stihlo pripraviť aj projektovú dokumentáciu. Z tej vyplýva, že bytový dom má záujemcom o nové bývanie ponúknuť 1-izbové a 2-izbové byty s bežným štandardom.

Zdroj: TASR – www.tasr.sk


Mesto Jelšava už má s rekonštrukciou bývalej vojenskej bytovky za účelom zriadenia nových nájomných bytov skúsenosť. 3 podobné bytové objekty, ktoré sa v minulosti takisto využívali na ubytovanie vojakov, už boli prerobené na nájomné bývanie. Doposiaľ v Jelšave vzniklo 50 nájomných bytov tohto typu, ku ktorým má pribudnúť ďalších 48

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – www.tasr.sk

Zdroj foto: TASR – www.tasr.sk