Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V indickom Bangalore budujú organické mesto budúcnosti

Napísal Róbert Bosák, 31.05.2019

Väčší komfort, zdravšie prostredie, inteligentnejšie technológie. Aj to má patriť k životu v najmodernejších mestách budúcnosti. Takým sa stane aj indické Bangalore, v ktorom už spustili výstavbu novej futuristickej štvrte.

Zdroj: UNStudio 


Nápad realizovať nadčasové mestá budúcnosti oslovuje stále viacej štátov. Pred nedávnom sa naň nechali nahovoriť aj v Indii, ktorá s takouto myšlienkou koketuje najmä kvôli problémom s prehustenými a znečistenými mestami. O niečo lepšie je na tom 8-miliónové Bangalore, no aj tam príde realizácia takéhoto projektu vhod.

Zdroj: UNStudio 


Veľká mestská štvrť s vyše 20 budovami

 

Projekt Karle Town Centre z dielne holandského ateliéru UNStudio padne do dynamicky sa rozrastajúcej severnej časti mesta ako uliaty. Architekti vsadili na výškové veže s organickým dizajnom, ktorý vďaka jednotvárnosti všetkých stavieb vytvorí kompaktný celok zasadený do prostredia. Takýto koncept sa bude týkať každej z vyše 20 budov, ktoré poslúžia na obchodné, kultúrne a najmä rezidenčné účely.

Zdroj: UNStudio 


Dôraz na zdravie a trvalú udržateľnosť

 

Štvrť rozprestierajúca sa na 72-hektárovom pozemku nebude ponúkať len dizajn s čistými líniami v organickom prevedení. Koncept projektu sa opiera aj o trvalo udržateľnú výstavbu orientovanú na plnenie najvyšších environmentálnych kritérií. Kombinácia živej vegetácie a najnovších inteligentných systémov má z Karle Town Centre spraviť zdravú a úspornú mestskú štvrť v nadštandardnom prevedení.

Zdroj: UNStudio 


Jeden z najočakávanejších indických projektov už naberá prvé kontúry. Vzhľadom na veľkosť a prepracovanosť projektu bude výstavba prebiehať niekoľko rokov. Konkrétne termíny zatiaľ zverejnené neboli, takže futuristická štvrť z tzv. „indického Silicon Valley“ je zatiaľ stále iba hudbou budúcnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: UNStudio