Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Hradci Králové otvorili prvý Aupark

Napísal Róbert Bosák, 13.11.2016

Po včerajšom článku o spustení netradičného Rádia Bubble ostaneme u našich českých susedov aj dnes. Tentoraz sa pozrieme na jednu zaujímavú aktualitu z Hradca Králové, kde otvorili prvý český Aupark.

 

Keď v minulosti otvárali prvý Aupark v Bratislave, na vtedajšie pomery išlo o výnimočnú udalosť. V prípade piatkového otvorenia tohto centra v susednom Česku sme sa toľkej chvály nedočkali. Napriek tomu je to z pohľadu Slovákov dosť veľká vec, pretože podľa slovenských majiteľov siete Auparkov je Hradec Králové iba začiatok českej expanzie.

 

Boj o otvorenie centra

 

Za piatkovým otvorením Auparku sa skrýva desaťročný, priam až neuveriteľný boj. Vedenie českého mesta nebolo výstavbe príliš naklonené a odsudzovalo negatívny dopad na dopravu a parkovanie v lokalite. Neskôr prišlo pár sťažností zo strany konkurencie, ktoré dohnali našich developerov až pred súd, čím sa výstavba neustále naťahovala. Otvorenie tak prišlo o celých päť rokov neskôr, nakoľko pôvodné plány rátali s rokom 2011.

 

Fakty o prvom českom Auparku :

 

- celková výmera nového Auparku dosahuje necelých 22 000m2

- v centre je 120 obchodov, aktuálne je obsadených 90% priestorov

- náklady na výstavbu centra dosiahli okolo 74 miliónov eur

- ide o jediné centrum tohto typu, ktoré v Česku tento rok vyrástlo

 

Nasledovať by malo Brno

 

Problémy s prvým českým Auparkom sú vyriešené a v najbližšom čase sa má pripraviť ďalší projekt. Tentoraz pôjde o centrum v Brne, ktoré už bolo neoficiálne ohlásené, no zatiaľ je to len v rovine úvah. Viac sa pravdepodobne dozvieme po Vianociach, nakoľko aktuálne je pre majiteľov dôležité vybudovať si pozíciu na trhu v Hradci Králové. Čo sa ale týka projektu v Brne, už teraz vieme, že kritika sa dvíha z každej strany, takže v prípade výstavby pôjde pravdepodobne o ďalší boj.


Plány majiteľov do budúcna sú jasné, takže Slováci žijúci v Česku by mohli už o pár rokov nakupovať v Auparku aj v iných mestách. Celá sieť by sa mala rozširovať do takej miery, že potopí viacerých miestnych konkurentov a na českom trhu si vydobyje stabilné postavenie. No zatiaľ je to len hudba budúcnosti a vzhľadom na problémy okolo realizácie môžeme byť radi, že v Česku vôbec začal fungovať prvý Aupark.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : hkcity.cz