Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Holandsku postavia 4-podlažnú policu plnú kvetináčov

Napísal Róbert Bosák, 28.08.2019

Boom zelenej architektúry zameranej na výstavbu budov so živými fasádami naberá na sile. Po viacerých projektoch z rôznych častí Európy sa s jedným takým prihlásili už aj v holandskom Sint-Michielsgestel.

Zdroj: mvrdv.nl 


Aj keď každý z projektov tohto druhu ponúkol originálne prevedenie, Green Villa sa má stať exkluzívnym stavebným počinom. Na rozdiel od iných budov s vertikálnymi fasádami nebude výškovým ani cenovým rekordérom, no majiteľom bytov a kancelárií situovaných v objekte ponúkne prepracovanú dispozíciu a nadčasové konštrukčné prevedenie.

Zdroj: mvrdv.nl 


4-podlažná betónová polica s kvetináčmi

 

Exkluzívny návrh majú na starosti ľudia z ateliéru MVRDV. Práve im sa podarilo pripraviť projekt, ktorý pozostáva z myšlienky vytvoriť viacpodlažný systém betónových konštrukcií tvoriacich bytovú kostru obalenú hojne obrastenými zelenými fasádami. Tie budú vytvorené z balkónov imitujúcich tvar nábytkových políc, v ktorých vyrastie živa vegetácia.

Zdroj: mvrdv.nl 


Kríky a stromy na balkóne každého bytu

 

Presný počet bytových jednotiek zatiaľ nie je známy, no balkóny navrhnuté v štýle takýchto poličiek budú súčasťou každého bytu. Okrem 3 bytových poschodí sa zriadia aj na 1 podlaží, kde bude niekoľko kancelárskych priestorov. Živá vegetácia tvoriaca základ celého projektu tak obklopí kompletný profil budovy od prízemia až po strechu, ktorá je takisto navrhnutá ako živá záhrada.

Zdroj: mvrdv.nl


Projekt Green Villa nevzbudzuje záujem len svojím dizajnovým prevedením. Majstrovským dielom sa má v prípade úspešnej realizácie stať aj vďaka vybaveniu objektu. V budove totiž inštalujú najnovšie ekologické technológie, ktoré obyvateľom zaručia nižšiu spotrebu energie aj zdravšiu vnútornú mikroklímu. MVRDV tak čaká ďalší prelomový úspech v oblasti zelenej architektúry.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: mvrdv.nl

Foto zdroj: mvrdv.nl