Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Gruzínsku sa rozbieha projekt zeleného rezortu budúcnosti

Napísal Róbert Bosák, 24.07.2019

Futuristické zelené mestá, ktoré majú byť budúcnosťou globálnej architektúry, chcú aj v Gruzínsku. Jedno také má vyrásť priamo na brehoch Čierneho mora v lokalite, ktorej potenciál je sám o sebe polovicou úspechu.

Zdroj: www.landrcompany.cz 


Lukratívna lokalita na úspech nestačí, no v spojení s prepracovaným návrhom mu môže dosť pomôcť. Presne tak by to malo byť aj v prípade projektu Green Resort, ktorý sa momentálne rozbieha práve v Gruzínsku. Výsledkom jeho realizácie má byť spomínaný futuristický rezort, ktorý bude v postkomunistickej krajine prvým svojho druhu.

Zdroj: www.greenresort.cz 


Multifunkčný rekreačný rezort pri mori

 

Projekt zaujal už pri svojom predstavení hneď niekoľkými znakmi. Najdôležitejším z nich je jeho zelený charakter smerodajný pre celú realizáciu. Rozsiahly rekreačný komplex tvorený hotelmi, športoviskami a viacerými wellness zariadeniami sa totiž celý postaví na princípoch zelenej architektúry. Okrem využitých solárnych a rekuperačných technológií je pozitívom aj spomínaná poloha uprostred prírody, ktorá jednotlivým objektom v rezorte zvýši pomyselný zelený kredit.

Zdroj: www.greenresort.cz 


Green Resort v meste Kubuleti v číslach:

 

- rezort vyrastie na pozemku s výmerou 397 hektárov

- dominantou komplexu bude hotel s 250 apartmánmi

- pri hoteli sa postaví aj zopár obchodov a reštaurácií

- investícia do realizácie projektu vyjde až na 2 mld. €

Zdroj: www.greenresort.cz 


Za megalomanským projektom stoja Česi

 

Zaujímavosťou projektu, aspoň v očiach českej a slovenskej verejnosti, sú mená architektov, ktorí sa zhostili jeho návrhu. Táto významná pocta pripadla na český ateliér Chybík+Krištof, okrem iného ocenený aj cenou Design Vanguard 2019 pre najlepšie mladé architektonické štúdio na svete, ktorý pri návrhu spolupracoval s ateliérom AiD. Podarilo sa to najmä vďaka objednávateľom, ktorými sú okrem 1 Gruzínca aj 1 slovenský a 3 českí podnikatelia.

Zdroj: www.greenresort.cz 


Gruzínske mesto Kobuleti zrejme čaká dosť sľubná budúcnosť. Ak sa projekt Green Resort postaví podľa plánov, turistický ruch v prímorskej lokalite môže zažiť veľký boom. Presnejšie termíny jeho ukončenia zatiaľ známe nie sú, no návrh takéhoto kalibru sa bude realizovať pár rokov. Nič to však nemení na tom, že rezort bude v Gruzínsku prvým svojho druhu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.landrcompany.cz, www.greenresort.cz