Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Ekvádore vyrastie obrovský rezidenčný komplex zo 6 výškových veží

Napísal Róbert Bosák, 01.07.2022

Má to byť jeden z najväčších ekvádorských rezidenčných projektov za posledné roky. Tvoriť ho bude až 6 výškových veží plných moderných bytov. Tie ponúknu majiteľom komfortné bývanie v špičkovo vybavenom obytnom komplexe so zelenými prvkami.

The Hills, mvrdv.nl

 

Zhruba 3-miliónové ekvádorské mesto Guayaquil zažíva stavebný boom už niekoľko rokov. S tým sa na stole objavujú ďalšie nové projekty vrátane tých rezidenčných. Nedávno sa medzi nimi objavil aj návrh megalomanského obytného komplexu od ateliéru MVRDV. Holandskí architekti ho navrhli ako „sústavu“ 6 výškových veží, ktoré zaujmú vzhľadom, veľkosťou aj vybavenosťou.

The Hills, mvrdv.nl

 

Veže s výškou od 92 do 143 metrov

 

Práve výškové veže sú hlavným pilierom celého projektu The Hills, ktorého názov sa opiera o vzhľad jednotlivých budov. Ich dizajn bol inšpirovaný kopcami za mestom a ich stúpajúcou výškou. Táto scenéria sa prejavila aj v podobe návrhu 6 budov, ktorých výška dosahuje rôzne úrovne od 92 do 143 metrov. Najnižšie veže budú stáť v tesnej blízkosti nábrežia v lokalite Puerto Santa Ana, tie vyššie vyrastú hneď za nimi.

The Hills, mvrdv.nl

 

Vo všetkých 6 budovách budú byty

 

Každá z budov v obytnom komplexe The Hills bude plniť rovnaký účel. Všetky objekty budú slúžiť na bývanie. Byty nebudú zriadené v celej výške veží. Ich dolné podlažia budú súčasťou spoločného priestranstva, ktoré bude zvonku zasahovať aj do vnútra budov. Tvoriť má väčšie „zelené údolie“, v ktorom sa zriadia bazény, športoviská a externé zóny určené na oddych. Aj v tomto prípade poslúžila ako inšpirácia okolitá príroda. Priestranstvo spájajúce tieto veže má imitovať živé údolie medzi kopcami obklopujúcimi okraj ekvádorského mesta.

The Hills, mvrdv.nl

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: mvrdv.nl