Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Egypte povolili výstavbu najvyššieho afrického mrakodrapu

Napísal Róbert Bosák, 10.09.2018

Viaceré portály zamerané na architektúru a stavebníctvo sa pred niekoľkými dňami zmienili o návrhu mrakodrapu, ktorý má byť najvyšším v Afrike. Reč je o Nile Tower, ktorý získal všetky potrebné povolenia a aktuálne čaká na zahájenie prác.

Zdroj: www.archdaily.com 


Afrika rastie do výšky, a to doslova. Svedčí o tom aj pripravovaný projekt Nile Tower, ktorý má podporiť egyptskú architektúru zameranú na realizáciu výškových budov. Práve tam chcú postaviť do neba siahajúcu vežu, ktorá bude v prípade naplnenia všetkých stavebných plánov ďalším africkým rekordérom.

Zdroj: www.archdaily.com 


Nová najvyššia budova v Afrike

 

70 poschodí, 345 metrov a k tomu dizajn, ktorý vyvoláva poriadny optický klam a návrhu pridáva ďalšie desiatky metrov. Aj to je Nile Tower, o ktorom sa aktuálne v celom Egypte hovorí ako o najhorúcejšom projekte posledných rokov. Niet divu, veď mrakodrap sa stane najvyššou budovou Afriky a Carlton Centre, doterajšieho lídra z Johannesburgu, za sebou nechá o celých 122 metrov.

Zdroj: www.archdaily.com 


 Domovom veže sa stane Káhira

 

Už názov projektu napovedá, kde nového výškového lídra afrického kontinentu vybudujú. Za vhodnú lokalitu sa vybrala Káhira, egyptská metropola ležiaca priamo na Níle, podľa ktorého bol projekt pomenovaný. Panorámu najľudnatejšieho mesta Afriky tak doplní rekordný dlháň, aký na spomínanom kontinente nebude mať konkurenciu, aspoň nie dovtedy, kým nenavrhnú niečo vyššie.

Zdroj: www.e-architect.co.uk


Projekt oprášili po vyše 10 rokoch

 

S projektom súvisí aj zaujímavý príbeh okolo zrodenia nápadu výstavby a následnej snahy o realizáciu. Za myšlienkou postaviť v Káhire futuristický mrakodrap, ktorý bude na Afriku dohliadať z viac ako 300-metrovej výšky, stojí dnes už zosnulá Zaha Hadid. Tá svoj návrh predstavila ešte v roku 2007, no kompetentní ho zmietli zo stola. Po vyše 10 rokoch sa však projekt oprášil a v takmer identickej podobe posunul do procesu schválenia výstavby.

Zdroj: www.cestyapamatky.cz 


V súvislosti s pripravovanou výstavbou mrakodrapu sú už známe skoro všetky podrobnosti. Keďže egyptské úrady pred pár dňami návrh projektu odobrili, onedlho by sa mohli zahájiť prvé stavebné práce. Termín kolaudácie zatiaľ nie je jasný, no skôr ako v rokoch 2019-2020 by Afrika nového výškového lídra ešte mať nemala.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.archdaily.com, www.e-architect.co.uk, www.cestyapamatky.cz