Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Dubaji otvorili ďalší neuveriteľný mrakodrap

Napísal Róbert Bosák, 15.01.2018

Na dubajskom realitnom trhu je rušno hneď od začiatku roka. Po tom, čo minulý týždeň úspešne ukončili testy pripravovaného 928-metrového mrakodrapu, sa pozornosť médií sústredí na novootvorený objekt Dubai Frame.

 

Sú to presne 2 týždne, čo mohli fanúšikovia architektúry sledovať otvorenie dlho očakávanej budovy Dubai Frame. Hneď v úvode roka tak v Dubaji sprístupnili prvú z výškových budov, ktoré majú počas nasledujúcich 12 mesiacov doplniť panorámu mesta. V tomto prípade bola latka nastavená dosť vysoko, pretože projekt sa môže pochváliť priam neuveriteľným tvarom.

Zdroj: gulfbusiness.com  

Návrh pod taktovkou holandského autora

 

Na výstavbu nezvyčajného projektu sa čakalo od roku 2009, kedy sa vyhodnotila súťaž o jeho návrh. Tú v konkurencii vyše deviatich stoviek námetov vyhral holandský architekt Fernando Donis, ktorý pripravil dizajn v štýle zlatého rámu. Objekt, ktorý vzbudil úžas už pri úvodných prípravách, nakoniec splnil očakávania a dnes zdobí jednu z najkrajších dubajských lokalít.

Zdroj: dubai-frame.com

 

2 štíhle veže spojil most a rám bol na svete

 

Realizácia netradičného mrakodrapu sa predĺžila aj kvôli uplatneniu náročnejších stavebných metód. V snahe splniť cieľ bolo nutné spojiť vrcholy dvoch štíhlych veží, čím sa mal vytvoriť tvar rámu. To sa podarilo vďaka špeciálnemu mostu, ktorý nielen spojil objekt do jedného, ale umožnil vyniknúť zlatému prevedeniu fasády, ktoré je v noci podsvietené LED svetielkami.

Zdroj: peri.ae

 

5 faktov o projekte Dubai Frame:

 

- celková úžitková plocha interiéru je 7 000 m2

- výška mrakodrapu dosahuje rovných 150 metrov

- most, ktorý spája obe veže, má dĺžku 105 metrov

- v objekte je aj galéria zobrazujúca život národa

- vyhliadková časť s presklenou podlahou umožňuje pohľad pod seba

Zdroj: gulfnews.com

 

Fernando Donis odviedol skvelú prácu, čoho výsledkom je unikátna výšková budova stojaca v srdci Dubaja. To však má byť iba začiatkom toho, čo príde v ďalších mesiacoch, pretože trh s nehnuteľnosťami v SAE čaká na niekoľko nových futuristických projektov meniacich obraz dnešnej podoby architektúry.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: wikimedia.org, gulfbisiness.com, dubai-frame.com, peri.ae, m.gulfnews.com