Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Devínskej Novej Vsi vznikne nové námestie

Napísal Róbert Bosák, 15.10.2021

Práce na úprave a realizácii verejných priestranstiev v Bratislave pokračujú. V rámci nich pribudne v hlavnom meste ďalšie nové námestie. Tentoraz pôjde o projekt, ktorý oživí centrum Devínskej Novej Vsi, a to aj za pomoci obyvateľov tejto mestskej časti.

Devínska Nová Ves, Zdroj: wikipedia.org - Voloda

 

Realizácia nového námestia v Devínskej Novej Vsi nie je prvým bratislavským projektom, do ktorého prípravy bude zapojená široká verejnosť. Formát, v rámci ktorého sa obyvatelia danej lokality môžu vyjadriť k chystanému návrhu, sa osvedčil viackrát. Tentoraz ho pri prípravách realizácie novej verejnej zóny využije aj Devínska Nová Ves, ktorá spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pripravuje nové centrum tejto mestskej časti.

Devínska Nová Ves, Zdroj: researchgate.net

 

Nové centrálne námestie v Devínskej Novej Vsi

 

Výsledkom realizácie avizovaného projektu má byť nové centrálne námestie, ktoré sa má stať akýmsi stredobodom verejného života. Takýto priestor v Devínskej Novej Vsi stále chýba, čo sa realizáciou projektu zmení. Prispieť k tomu má poloha na nevyužívanom priestranstve pri kostole a supermarkete pri Eisnerovej ulici, ktoré ponúka dostatok voľného miesta na vznik modernej verejnej zóny so štandardnou občianskou vybavenosťou.

 

Podzemný parkovací dom s kapacitou 100 miest

 

V rámci občianskej vybavenosti sa návrh námestia neprispôsobí iba možnosti organizovať v novom verejnom priestore rôzne kultúrne a spoločenské podujatia. Súčasťou projektu má byť aj nový parkovací dom, ktorý sa vybuduje v podzemí rovno pod námestím. To umožní zriadiť parkovacie plochy pre 100 áut. Podzemné parkovisko zároveň zjednoduší dopravu v okolí námestia.

 

Online dotazník pre obyvateľov aj návštevníkov

 

Zámer projektu je jasný, presná podoba návrhu zatiaľ nie. Tá vzíde až zo súťaže, ktorú MIB vyhlási po tom, čo zozbiera podnety od obyvateľov Devínskej Novej Vsi a od ľudí, ktorí túto mestskú časť navštevujú. Tí majú možnosť vyjadriť sa k stavu verejných priestorov v lokalite formou online dotazníka. Ten je záujemcom o vyplnenie k dispozícii do 7. novembra 2021. Následne MIB pristúpi k prípravám a zadaniu architektonickej súťaže, v ktorej bude vybraný najlepší návrh nového námestia.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: mib.sk

Zdroj foto: wikipedia.org – Voloda, researchgate.net