Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Dánsku už lyžujú vďaka novej umelej zjazdovke

Napísal Róbert Bosák, 07.10.2019

V Kodani sa bude lyžovať celú jeseň. Skorá nádielka snehu s tým ale nemá nič spoločné. Milovníkom alpského lyžovania to umožňuje novootvorená umelá zjazdovka. Tú zriadili na jednom z najnetradičnejších miest, na akých môžu takéto projekty vznikať.

Zdroj: minby.dk 


Prvý októbrový víkend v Kodani sa niesol v znamení športu, konkrétne toho lyžiarskeho. Pre Dánsko, ktoré sa na rozdiel od ostatných severských krajín nemôže pochváliť vysokohorským prostredím, bolo otvorenie novej zjazdovky obrovským sviatkom. Obzvlášť kvôli tomu, o akú zjazdovku ide. Nový lyžiarsky areál je totiž celý umelý a sídli priamo na streche spaľovne.

Zdroj: Rasmus Hjortshøj 


 Atrakcia nielen pre športovcov

 

Zjazdovka Amager Bakke nie je žiadnym prvotriednym lyžiarskym strediskom, aspoň čo sa týka veľkosti a prevýšenia svahu. Autori projektu vytvorili malý športový areál len za účelom rekreačného lyžovania. Vzhľadom na polohu rovno na streche sa však hneď po otvorení stáva vyhľadávanou atrakciou, ktorá neláka iba športovcov. Realizácia nezvyčajného návrhu patrí k najlepším architektonickým dielam roka, takže počas návštevy si na svoje prídu aj fanúšikovia pokrokovej výstavby.

Zdroj: Rasmus Hjortshøj 


Vyše 50-tisícová ročná návštevnosť

 

Keďže Dáni nepatria k lyžiarskym veľmociam a takéto projekty budú medzi miestnymi vždy vzbudzovať pozornosť, umelú zjazdovku by malo ročne navštíviť niekoľko desiatok tisíc ľudí z Dánska aj okolitých krajín. Prvé prognózy hovoria o návštevnosti od 50 000 do 60 000 ľudí, čo vzhľadom na prevedenie zjazdovky a nadpriemerné služby súvisiace s jej prevádzkovaním vyzerá viac ako reálne. Konečný počet môžu ešte zvýšiť práve hostia, ktorí sem neprídu kvôli lyžovaniu, ale zo zvedavosti na projekt a jeho výslednú podobu.

Zdroj: tv2lorry.dk 


Zjazdovka je súčasťou ekospaľovne

 

Ak už je reč o projekte, potom treba spomenúť aj spaľovňu odpadu, bez ktorej by zjazdovka vybudovaná nebola. Podľa viacerých odborníkov ide o jednu z najekologickejších spaľovní, aké na svete nájdeme. Areál z roku 2017 spáli ročne vyše 400 000 ton odpadu z celej Kodane, pričom do ovzdušia vypúšťa filtrované emisie obohacované o kyslík a vodnú paru. Dôraz na ekológiu kladie aj niekoľkoposchodová kancelárska centrála spaľovne, ktorá bola postavená zo špeciálne upravených hliníkových panelov.

Zdroj: Laurian Ghinitoiu


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: minby.dk, Rasmus Hjortshøj, tv2lorry.dk, Laurian Ghinitoiu