Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V čínskom Šen-čene bol vytlačený prvý 3D park na svete

Napísal Róbert Bosák, 16.11.2021

Expanzia 3D tlače v oblasti stavebníctva ďalej naberá na obrátkach. Zoznam projektov, ktoré boli prvýkrát zrealizované pomocou 3D tlačiarne, po najnovšom rozšíril park. Ide o nedávno „vytlačený“ park v čínskom Šen-čene.

 

Nápad realizovať parky pomocou metódy 3D tlače nie je žiadnou novinkou. Doposiaľ sa však tejto úlohy nezhostila žiadna spoločnosť. Zmenilo sa to až dokončením parku v čínskom Šen-čene, ktorý vznikol v okolí tamojšieho Svetového výstavného a kongresového centra. Jedná sa o prvý park svojho druhu, ktorý ukazuje, že 3D tlač má miesto aj pri realizácii verejných zelených priestranstiev.

Zdroj: prweb.com

 

V parku je viac ako 2000 3D dielov z betónu

 

Spoločnosť Advanced Intelligent Construction Technology (AICT), ktorá má na svedomí realizáciu prvého 3D parku na svete, sa zhostila svojej úlohy vo veľkom štýle. Výsledkom jej práce totiž nie je žiadny miniatúrny parčík. Nová zelená zóna pri spomínanom kongresovom centre disponuje rozlohou až 5523 m², čo je dostatočne veľká plocha na to, aby sa do parku zmestilo viac ako 2000 rôznych kusov inventáru vytlačeného z betónu. Medzi tými nechýba základný inventár ako lavičky a chodníky s obrubníkmi aj dekoratívne 3D kúsky ako sochy, kvetináče a oporné múriky v záhonoch s vysadenými rastlinami.


Realizácia parku trvala menej ako 3 mesiace

 

Tlač vyše 2000 3D prvkov natiahla realizáciu parku na necelé 3 mesiace. Vzhľadom na jeho rozlohu a vybavenie ale ide o rekordný čas, za ktorý sa nestihnú zrealizovať ani oveľa menšie parky s menej početným inventárom. Urýchliť celý realizačný proces pomohla práve 3D tlač. Jednotlivé betónové prvky totiž tlačilo niekoľko robotických 3D tlačiarní, ktoré boli vopred naprogramované. To umožnilo spoločnosti AICT znížiť náklady na realizáciu, v rámci ktorej nebolo potrebné platiť robotníkov. Práve rýchlosť a nízke náklady prajú expanzii 3D tlače v stavebníctve, takže čoskoro môžeme očakávať ďalšie projekty, ktoré budú prvé svojho druhu.

Zdroj: prweb.com


Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: prweb.com