Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Číne bude nainštalovaná najväčšia veterná turbína na svete

Napísal Róbert Bosák, 27.08.2021

Preteky o vývoj najväčšej veternej turbíny na svete pokračujú. Po tom, čo boli dlhé roky lídrami v ich výrobe európske štáty na čele s Dánskom a Veľkou Britániou, sa prvenstvo presunie do Ázie.

 

Zuby na ďalšie veľké prvenstvo v oblasti energetiky si už brúsi Čína. Tá sa chce prepracovať na čelo zoznamu mocností v oblasti výroby veternej energie vďaka modelu najväčšej veternej turbíny, aká bola doposiaľ vyrobená a uvedená do prevádzky. Tou má byť model MySE 16.0-242, za ktorej vývojom stojí čínska spoločnosť MingYang Smart Energy.

Zdroj: www.myse.com.cn

 

Nová veterná turbína bude vysoká 242 metrov

 

Zástupcovia uvedenej spoločnosti už načrtli niekoľko parametrov, ktoré bude MySE 16.0-242 dosahovať. Veterná turbína vzbudí pozornosť hlavne výškou, ktorá sa vyšplhá na úroveň 242 metrov. V jej vrchnej časti bude nainštalovaná otáčavá časť turbíny s 3 lopatkami dlhými 118 metrov. Tie budú zaberať celkovú plochu 46 000 m².

Zdroj: www.myse.com.cn

 

Výkon veternej turbíny má dosahovať 16 MW

 

Ďalším kľúčovým parametrom, vďaka ktorému sa MySE 16.0-242 zaradí na vrchol rebríčka najväčších veterných turbín na svete, bude aj výkon. Podľa zverejnených plánov má veterná turbína pracovať s výkonom 16 MW. V prípade prevádzky s plným výkonom dokáže vyrobiť 80 GWh elektriny za rok. Tá bude následne distribuovaná do 20 000 domácností.

Zdroj: www.myse.com.cn 

 

Distribúcia elektriny sa začne v roku 2024. Veterná elektráreň však bude uvedená do prevádzky o rok skôr. Stane sa tak niekoľko mesiacov po ukončení výstavby, ktorej finiš je naplánovaný na budúci rok. Predstavitelia čínskej spoločnosti však tvrdia, že ide len o prvú veternú turbínu zo série turbín s výkonom nad 15 MW, ktoré budú postupne inštalované na čínskom pobreží.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.myse.com.cn

Zdroj foto: www.myse.com.cn