Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Česku vyrástlo netradičné administratívne sídlo zo surového betónu

Napísal Róbert Bosák, 20.07.2018

Odvrátená strana futuristického dizajnu alebo pokus o ukážku pravej tváre budov? Pri pohľade na nové administratívne sídlo v jednej zo štvrtí v okolí Prahy nás môžu ovládať zmiešané pocity, no aj to patrí k rozmanitým podobám česko-slovenskej architektúry.

 

Z diaľky nám môže pripomínať holostavbu, ktorá čaká na záverečnú stavebnú fázu, no po pár krokoch smerom k vchodu do budovy zistíme, že objekt je dokončený aj zariadený. Mnohí sa nebudú tajiť, že pohľad naň ich prekvapil a len málokto očakával takýto vzhľad. Práve to však robí najnovšie administratívne sídlo firmy Valnetis z areálu betonárne v Strančicích u Říčan unikát, aký sme medzi najnovšími českými stavbami doposiaľ hľadali márne.

Zdroj: www.archiweb.cz  


Surový dizajn vo svojej najčistejšej podobe

 

Nápad dať spomínanému objektu nekonvenčnú tvár bol jasným zámerom architekta Davida Krausa. Ten po dohode s klientmi, ktorí vyžadovali administratívne sídlo schopné vystihnúť pôsobnosť firmy v čo najoriginálnejšom duchu, navrhol surový betónový  monolit vo svojej najčistejšej podobe. 2-poschodový objekt nezdobia žiadne farebné fasády, moderné prvky ani efektná strešná krytina.

Zdroj: www.archiweb.cz 


Na realizáciu bol použitý pohľadový betón

 

O dizajn založený na jednoduchosti a prirodzenom prevedení monolitu sa postaral pohľadový betón. Ten je zrejme jediným materiálom, vďaka ktorému dokáže budova v tomto prevedení vyzerať dobre. Jej animálny dizajn sa totiž dokonale zladil s industriálnou atmosférou v okolí a vystihol požiadavky nielen svojou praktickou funkciou, ale aj estetickým prevedením, ktoré síce pôsobí chladne, no nie nevľúdne alebo odpudivo.

Zdroj: www.archiweb.cz 


Ďalšie zaujímavosti o projekte na záver:

 

- obostavaná plocha administratívneho sídla je 1985 m2

- šírka betónovej vrstvy po celom obvode budovy je 1 m

- objekt ponúka 15 parkovacích miest priamo na streche

- na streche je aj fotovoltická elektráreň s nabíjaním pre elektromobily

Zdroj: www.archiweb.cz 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.designmag.cz, www.archiweb.cz

Foto: www.archiweb.cz