Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Česku vyhlásili víťaza súťaže o najlepší pasívny dom

Napísal Róbert Bosák, 10.04.2018

Návrhy pasívnych domov sa v susednom Česku stali bežnou súčasťou stavebníctva. Tie najlepšie sa každý rok pokúšajú o víťazstvo v súťaži Pasivní dům roku, ktorej posledný ročník patril šikovnej drevostavbe situovanej len kúsok od Prahy.

Zdroj: www.tvarchitect.com 


Desiatky novostavieb, no len jedna môže byť najlepšia. Presne tak to býva v každom ročníku súťaže Pasivní dům roku, ktorej najnovšieho víťaza našli zhruba 20 kilometrov od hlavného mesta. Je ním Dům na větrném kopci v lokalite Jílové u Prahy, ktorý očaril porotu skvelým dizajnom, funkčným prevedením a splynutím s okolitým prostredím.

Zdroj: www.ecofuture.cz 


Bývanie ako v modernej prerobenej stodole

 

V Česku nie je zvykom, aby sa pasívne domy navrhovali so vzhľadom, ktorý nám pripomína akúsi modernú stodolu. Architekti zo štúdia Archcon atelier však zvolili výnimočný návrh a objekt odeli do dizajnu, ktorý dal príbytku atraktívny vidiecky nádych s poriadnou dávkou pokojnej atmosféry.

Zdroj: www.earch.cz 


Porota vyzdvihla štýl a charakter príbytku

 

Otvorenosť, priestrannosť, dostatok presvetlenia a koexistencia s prírodnými materiálmi, to všetko stačilo porote k tomu, aby mala pri výbere víťaza jasno. V kombinácii s prevedením a energetickou efektivitou totiž objekt ponúka harmonické bývanie, ktoré dáva obyvateľom pocit komfortu a zdravej vnútornej mikroklímy.

Zdroj: www.pasivnidomy.cz


Konštrukcia z masívnych drevených panelov


K zisku ocenenia pomohlo autorom tohto domu aj využitie masívnych drevených panelov. Tie boli architektmi zo spomínaného štúdia použité vôbec prvýkrát, no dokonalý výsledok hovorí za všetko. Väčšina konštrukcie je zakrytá doskami zo sadrokartónu a opticky ju vidieť akurát na stropnej časti, ktorá je vďaka železobetónovým prvkom akusticky izolovaná.

Zdroj: www.archiweb.cz 


5 čísel o víťaznom projekte na záver:

 

2 – počet nadzemných podlaží v objekte

153,7 m2oficiálna výmera úžitkovej plochy

176 m2 celková výmera podlahovej plochy

691,2 m2 veľkosť obostavaného priestoru

2016 – oficiálne ukončenie výstavby

Zdroj: www.pasivnidomy.cz 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.pasivnidomy.cz, www.archiweb.cz

Foto: www.drevoastavby.cz, www.tvarchitect.com, www.ecofuture.cz, www.earch.cz, www.pasivnidomy.cz, www.archiweb.cz