Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Calgary majú knižnicu, ktorou prechádza metro

Napísal Róbert Bosák, 22.11.2018

Nevídaná knižnica, akou sa doposiaľ môže pochváliť iba kanadské Calgary. Nielenže ju zdobí atraktívny vzhľad a nadčasové funkčné prevedenie, ako prvá a v súčasnosti jediná knižnica na svete sa môže pochváliť tým, že jej priestormi prechádza metro.

Zdroj: www.evexperience.com 


Podľa niektorých nedomyslený návrh, pre iných zas bláznivý nápad, ktorý sa oplatí vyskúšať v praxi. Názory na vzhľad a zariadenie New Central Library (NCL) v kanadskom Calgary sú rôzne, no bez ohľadu na nich sa všetci zhodneme, že vybudovať knižnicu, ktorej priestormi prechádza metro, to sa nepodarí len tak.

Zdroj: yycnewcentrallibrary.com 


Ďalší šokujúci návrh z ateliéru Shetta

 

Nebol by to ateliér Shetta, ak by neprišiel s nejakým šokujúcim nápadom, ktorý prekročí všetky hranice. Inak tomu nebolo ani pri príprave návrhu spomínanej knižnice, pri ktorom sa riešila otázka metra a jeho prítomnosti na mieste, ktoré bolo zvolené pre výstavbu inštitúcie. Architekti však odmietli akýkoľvek kompromis a návrh vymysleli tak, aby daný úsek metra prechádzal priamo knižnicou.

Zdroj: calgarherald.com 


O komfort a pokoj pri čítaní je postarané

 

Najväčší otáznik sa v súvislosti s vybudovaním knižnice, ktorou prechádza trať metra, spájal s komfortom pre čitateľov. Knižnica je jedno z posledných miest, kde je ruch premávajúcich dopravných prostriedkov žiaduci. V tomto prípade však návrh ukázal dokonale prepracovanú víziu. Samotné metro totiž nejde celým interiérom, len jeho časťou, aby vzápätí vošlo späť do podzemia, kde už na atmosféru v knižnici nemá žiadny dopad.

Zdroj: www.evexperience.com 


Bodku za skvelým návrhom dáva dizajn

 

Šikovné umiestnenie tunela do 4-poschodovej budovy  nie je ani zďaleka jediným pozitívom, ktorými projekt disponuje. Bodku za jeho prepracovaným konceptom dal samotný dizajn, a to zvonku aj zvnútra. Už z diaľky upúta nadčasová, čiastočne presklená fasáda využívajúca hru svetiel k optickým trikom. Vonkajší vzhľad je však iba predkrm toho, čo príde po prekročení vchodových dverí. Za nimi sa ukrýva útulný, drevom ovládaný interiér, ktorý navnadí správnu atmosféru k oddychu na mieste, ktoré sa môže pokojne hlásiť k top knižniciam 21. storočia.

Zdroj: www.evexperience.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: globalnews.ca, www.evexperience.com, yycnewcentrallibrary.com, calgarherald.com