Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Brne pomýšľajú na titul Európskeho hlavného mesta kultúry

Napísal Róbert Bosák, 15.03.2019

Už teraz je jasné, že Česi budú mať v roku 2028 ďalšie Európske hlavné mesto kultúry. Zatiaľ ale nie je isté, kde táto dočasná metropola bude. Najväčšie šance má momentálne Brno, ktoré sa už pomaly začína pripravovať na kandidatúru.

Zdroj: www.wikipedia.org


Budovanie medzinárodného renomé, spolupráca so zahraničnými partnermi a hlavne možnosť prilákať tisíce nových turistov zo zahraničia. To je len časť pozitív, ktoré prináša zisk štatútu Európske hlavné mesto kultúry. Na ten si momentálne brúsia zuby aj v Brne. V roku 2028 sa totiž kultúrnou metropolou Európy stane už 3. české mesto.

Zdroj: www.justapack.com 


V skratke o projekte Európske hlavné mesto kultúry:

 

- ide o projekt EÚ, ktorý má podporovať (nielen) kultúrnu cezhraničnú spoluprácu

- v hostiteľských mestách podporuje prílev turistov a rozvoj kultúrnych možností

- titul sa oficiálne udeľuje od roku 1999, predtým ale fungovali podobné projekty

- v roku 2005 sa upravil spôsob výberu, právo hostiteľa získal každý členský štát

- titul sa udeľuje na 1 rok, naraz ním môžu disponovať najviac 2 mestá z Európy

Zdroj: ec.europa.eu 


České a slovenské mestá, ktoré už takýto titul hostili:

 

2000 – Praha

2013 – Košice

2015 – Plzeň

Zdroj: www.visitplzen.eu 


Vedenie mesta Brno už pracuje na prvých prípravách

 

Už len spomienky na to, ako sa každé z uvedených miest vďaka cennému titulu zviditeľnilo, sú dobrým dôvodom na zapojenie sa do kandidatúry. Tá by v prípade Brna mala byť hotovou vecou, no kompetentní chcú najprv detailne prehodnotiť svoje možnosti. S tým súvisí aj vznik špeciálnych orgánov zameraných na prípravy a tiež návrh rozpočtu, ktorý má poslúžiť na ich financovanie. Aktuálne sa hovorí o sume 30 mil. Kč.

Zdroj: www.prague-stay.com 


Predpoklady na to, aby Brno s kandidatúrou na Európske hlavné mesto kultúry 2028 uspelo, sú dosť dobré. Bohatá história, služby na úrovni a pestrý kultúrny program počas celého roka, to všetko nahráva moravskej metropole do karát. Víťazstvo však nebude vôbec jednoznačné, pretože o lukratívny titul a s tým spojené pozitíva zabojujú aj ďalší kandidáti. Tí majú čas na podanie prihlášky do roku 2022, takže Brno si na mená súperov zrejme ešte nejaký čas počká.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.ctk.cz

Foto: www.wikipedia.org, www.justapack.com, ec.europa.eu, www.visitplzen.eu, www.prague-stay.com