Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Bratislave premenia ďalší brownfield na moderný polyfunkčný komplex

Napísal Róbert Bosák, 03.08.2017

Mnoho starých brownfieldov ponúka investorom značný stavebný potenciál. Takouto budovou je aj bývalý Ludwigov mlyn stojaci v centre Bratislavy, ktorého budúcnosť sa spája s rezidenčnou výstavbou.

 

Bratislava sa po vzore iných európskych veľkomiest začala takisto zameriavať na premenu nevyužívaných industriálnych objektov. Po viacerých úspešných prestavbách chátrajúcich stavieb prichádza čas na rekonštrukciu známeho Ludwigovho mlynu. Ten sa má už čoskoro začať meniť na polyfunkčný komplex Ludwig s viacerými bytmi, obchodmi a kanceláriami.

Zdroj: dobrodruh.sk

 

Trochu z histórie objektu

 

Budova starého historického mlynu stojí v centre Bratislavy už viac ako 130 rokov, konkrétne od roku 1880. Vtedy ju dal postaviť bohatý obchodník Gottfried Ludwig, po ktorom budovu pomenovali. O štyri roky neskôr začala ako prvá stavba v Bratislave, slúžiaca ako parný mlyn, využívať osvetlenie pomocou elektriny. O 50 rokov sa k objektu pristavalo aj 10-poschodové silo, no ani to neochránilo objekt pred postupným vyprázdnením.

 

Nová šanca pre starý mlyn

 

Mlyn, ktorý sa v roku 2015 dostal do zoznamu národných kultúrnych pamiatok, si predsa len našiel svojich investorov odhodlaných dať mu novú šancu na život. Firmy LudwigImagine Development tu pripravujú rozsiahlu premenu mlynu na rezidenčný komplex, ktorý má ešte doplniť viacero komerčných priestorov. Realizácia má prebehnúť v dvoch častiach, pričom za každú z nich zodpovedá jeden zo spomínaných investorov.  

 

1.časť – bývalý sklad obilia

 

Budúcnosť 4-poschodového objektu slúžiaceho na uskladnenie obilia je spočítaná, no v tom dobrom slova zmysle. Spoločnosť Ludwig chystá v jeho priestoroch bytovku, ktorej pribudnú ešte ďalšie 2 poschodia. Okrem prízemia, ktoré vyplnia obchodné a kancelárske priestory, tu zariadia celých 6 bytových poschodí.   

 

Počet bytov : 17 (6x2-izbové, 7x3-izbové, 4x4-izbové)

Ceny za m2 : od 2600 do 3000€

Výmera bytov : od 56 do 138m2

Počet parkovacích miest : 57 miest

 

2.časť – premena obilného sila

 

Po sklade príde na rad aj samotné silo, ktoré si takisto pýta novú tvár. Návrh jeho podoby ešte nie je dokončený, no vzhľadom na charakter stavby a koncept celého projektu pôjde o ďalší polyfunkčný komplex. Avšak na tento výsledok si na rozdiel od objektu prerábaného v prvej úvodnej fáze  počkáme trochu dlhšie.

Zdroj: dnes24.sk

 

S premenou Ludwigovho mlynu investori čakať nechcú a do realizácie 1.časti sa chcú pustiť čo najskôr. Podľa predbežných plánov sa s prvými prácami začne už tento september, pričom budúci rok by komplex mohol naberať prvé vážne kontúry. Neskôr chcú dokončiť 2.časť a ak všetko vyjde podľa plánu, kompletná nová podoba Ludwigovho mlynu sa ukáže v roku 2020.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : dnes24.sk, dobrodruh.sk