Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Bratislave prebieha výstava 100 rokov dizajnu

Napísal Róbert Bosák, 20.08.2018

Pri príležitosti dvoch veľkých výročí, ktoré Slovensko tento rok oslavuje, prebieha hneď niekoľko podujatí zameraných na odkaz československého dizajnu a architektúry. Patrí k nim aj aktuálne prebiehajúca výstava 100 rokov dizajnu, ktorú si môžete prísť pozrieť do hlavného mesta.  

 

Slovenské múzeum dizajnu v Bratislave je dejiskom ďalšieho veľkého podujatia. Zvedavým návštevníkom umožní prehliadku toho najlepšieho z dielne dizajnérov a zberateľov vzácnych dizajnérskych kúskov, ktoré sú svedkom vývoja slovenského dizajnu v jednotlivých epochách od roku 1918.

Zdroj: www.archinfo.sk 


To najlepšie za posledných 100 rokov

 

Cieľom výstavy je vtiahnuť návštevníkov do pútavého príbehu vývoja dizajnu za posledných 100 rokov. Tento nápad umožnil iniciátorom nápadu využiť mnohé cenné artefakty z rôznych oblastí, ktoré odhaľujú charakter tvorby návrhárov v jednotlivých obdobiach. Návštevníci si tak budú môcť pozrieť to najlepšie a najkrajšie, čo sa v oblasti hračiek, porcelánu, bytových doplnkov či technických zariadení od roku 1918 vyrobilo, resp. navrhlo.

Zdroj: 100.scd.sk 


Expozície sú rozdelené na 2 okruhy:

 

Produktový dizajn – Zahŕňa 14 oddelení, v ktorých sú jednotlivé exponáty zatriedené podľa materiálov a jednotlivých tém expozícií.

Zdroj: 100.scd.sk


Komunikačný dizajn – Do tohto okruhu patrí 6 oddelení odhaľujúcich exponáty, ktoré boli navrhnuté za účelom komunikácie alebo v rámci mediálneho využitia.

Zdroj: 100.scd.sk 


Praktické informácie pre návštevníkov:

 

Miesto konania: Slovenské múzeum dizajnu, Kollárovo nám. 10, Bratislava

Otváracie hodiny: utorok – nedeľa (od 13:00 – do 18:00)

Vstup: voľný

Zdroj: www.archinfo.sk 


V súvislosti so zahájením výstavy bola spustená aj webová stránka, na ktorej sú zverejňované aktuálne informácie a novinky spojené s priebehom podujatia. Fanúšikovia československého dizajnu tak môžu všetko podstatné o výstave sledovať na stránke 100.scd.sk.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.archinfo.sk, 100.scd.sk

Foto: www.archinfo.sk, 100.scd.sk