Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Bratislave nad Dunajom by mohla vyrásť vyše 40-metrová rozhľadňa

Napísal Róbert Bosák, 18.11.2019

Väčšina realitných projektov, ktoré boli v poslednom období v Bratislave postavené, sa týkali bytových a komerčných budov. Návrh vyhliadkovej veže s lávkou a toboganom tak pôsobí dosť netradične. Práve to však zaisťuje tomuto projektu ešte viac pozornosti.

 

Tower Bratislava by síce nebolo prvým miestom ponúkajúcim výhľad na panorámu hlavného mesta, no podľa projektu spoločnosti Jufa by ponúklo celkom novú perspektívu, aká tu dosiaľ chýbala. Okrem výhľadu by totiž priniesla aj trochu zábavy a nezabudnuteľných zážitkov, čím má predpoklad zaradiť sa k najviac vyhľadávaným turistickým cieľom v meste.  

 

45-metrová veža nad Dunajom

 

Napriek viacerým atrakciám, ktoré projekt ponúka, má byť najväčším lákadlom spomínaný výhľad. Ten umožní dominantná vyhliadková veža, ktorá sa má vytiahnuť až do výšky 45 m. Vybudovaná bude na petržalskej strane, pričom stáť bude hneď nad Dunajom, len kúsok od Starého mosta.

Zdroj: Jufa


Posedenie nad korunami stromov

 

Veža nemá byť iba miestom s ďalekosiahlym výhľadom. Jej súčasťou má byť aj vyhliadková lávka s menšou promenádou a posedením, vďaka ktorému bude možné dopriať si po výstupe na vežu krátky oddych. Keďže brehu na petržalskej strane nechýba zeleň, posedenie sa bude dať vybudovať nad korunami stromov, čo umocní celkový zážitok.

Zdroj: Jufa


Suchý tobogan aj zipline dráha

 

Zaujímavosťou návrhu je aj prepojenie vyhliadkovej veže s menšou stavbou na opačnej strane Dunaja. Tou má byť 12 m vysoká pristávacia stanica chystanej zipline lanovej dráhy, ktorou sa bude dať spustiť zo 45-metrovej veže na petržalskom brehu. O divoký adrenalínový zážitok sa postará aj tzv. suchý tobogan, ktorý doplní zostavu atrakcií.

Zdroj: Jufa


Budúcnosť projektu zatiaľ nie je istá. Komisii posudzujúcej zámer sa síce nápad pozdáva, no zároveň má problém s umiestnením veže. Predstavitelia mestskej časti Petržalka už avizovali, že stavebný plán vytvára značný nesúlad s územným plánom. Pre niektorých je problémom aj dizajn, ktorý sa nesie v duchu jednoduchých bielych a zelených oceľových konštrukcií. Tým v podstate projektu vystavili červenú, no šanca na jeho odobrenie by v prípade istých úprav opäť ožila.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR

Zdroj foto: Jufa