Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Bratislave chcú rozšíriť mestský lesopark

Napísal Róbert Bosák, 06.03.2019

Z Bratislavy prichádza ďalší zelený návrh, ktorého uskutočnenie v praxi by pomohlo zlepšiť atmosféru v hlavnom meste. Na stôl kompetentných totiž prišiel nápad rozšíriť mestský lesopark.

Zdroj: hiking.sk 


Bratislavský lesopark je už roky miestom športu, kultúry a oddychu. Napriek tomu, že na jeho území sa nájde dosť priestoru pre tisícky Bratislavčanov, jeho aktuálna plocha je v porovnaní s minulými rokmi výrazne menšia. Práve to má zmeniť nový návrh, ktorý počíta s rozšírením a následným zjednotením parku.

Zdroj: www.visitbratislava.com 


Hranice lesoparku by mali byť rovnaké ako v roku 1973

 

O rozšírení parku sa hovorí v nedávno predloženom dokumente, ktorý je zameraný na zonáciu mestských lesov v Bratislave. V návrhu sa spomína rozšírenie hraníc týchto lesov na výmeru totožnú s výmerou z roku 1973. Ich územie by sa tak rozšírilo až po Borinku, Stupavu, Svätý Jur, Lozorno a takisto o ďalšie územia na oboch brehoch Dunaja. Tým by sa zároveň vytvoril jednotný lesný celok známy ako Bratislavský lesný park.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Rozširovanie by v ďalšej etape mohlo pokračovať ďalej

 

Spomenuté obce nie sú jediné, kam by mohlo územie rozšíreného lesoparku siahať. Do úvahy prichádzajú aj ďalšie lokality, ktorých fúzia s plochou lesoparku by zväčšila celkovú výmeru Bratislavského lesného parku o ďalšie stovky m². Takýto odvážny krok je však zatiaľ stále iba v rovine špekulácií a ako tvrdia kompetentní, najprv chcú dotiahnuť do úspešného konca aktuálny návrh.

Zdroj: www.wikipedia.org


Budúcnosti bratislavských lesov by mohla zasvietiť zelená už tento rok. Ich rozšírenie sa ale nezaobíde bez schválenia dokumentu, o ktorom sa bude rokovať už zajtra. Ani to ale nestačí, pretože k rozšíreniu môže dôjsť až po tom, keď sa vedenie dohodne so všetkými vlastníkmi a užívateľmi jednotlivých parciel.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk, www.visitbratislava.com

Foto: vyletik.eu, hiking.sk, www.visitbratislava.com, www.wikipedia.org