Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Bánovciach nad Bebravou má vyrásť bytový dom s 22 nájomnými bytmi

Napísal Róbert Bosák, 17.03.2022

Nedostatok bytov netrápi iba Bratislavu či Košice. Dopyt po bývaní prevyšuje ponuku aj v malých mestách. Výnimkou nie sú ani Bánovce nad Bebravou, v ktorých chcú postaviť nový bytový dom s 22 nájomnými bytmi.

                                          

22 bytov síce situáciu so slabou ponukou bývania v Bánovciach nad Bebravou nevyrieši, no pomôže nájsť nový domov aspoň niekoľkým desiatkam ľudí. Pre tých sa plánuje realizácia 4-podlažného bytového domu na Svätoplukovej ulici, ktorý by mal byť hotový a skolaudovaný najneskôr do konca budúceho roka.

Bánovce nad Bebravou, Zdroj: mapio.net

 

Bytový dom so „zelenými“ prvkami

 

Vedenie mesta už stihlo dať vypracovať projekt a uskutočniť verejné obstarávanie, ktoré bolo vyhlásené za účelom hľadania vhodného zhotoviteľa prác. Ten bude mať na starosti výstavbu moderného bytového domu, ktorému nebudú chýbať úsporné „zelené“ prvky. Jedným z nich budú solárne panely, ktoré sa budú spolu s plynovým kotlom starať o vykurovanie bytov. Do niektorých z nich sa umiestnia aj rekuperačné jednotky, ktoré takisto prispejú k energetickej efektivite budovy.

 

Výstavba bude stáť skoro 1,5 mil. €

 

Realizácia nového bytového domu so „zelenými“ prvkami si vyžiada o niečo vyššie náklady na výstavbu. Tie majú dosiahnuť takmer 1,5 mil. €, pričom 1 316 340 € pokryje obstarávaciu cenu bytového domu a 157 660 € má byť vynaložených na jeho technické vybavenie. Vedenie mesta chce časť z tejto sumy zaplatiť z dotácie z rezortu dopravy a časť z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: TASR – tasr.sk

Zdroj foto: mapio.net