Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Austrálii vyvíjajú smart tester kvality vody v bazéne pre každého

Napísal Róbert Bosák, 14.08.2020

Pravidelná kontrola vody v bazéne je základom k udržiavaniu jej vysokej kvality. Tento proces si však vyžaduje použitie manuálnej, často nepresnej testovacej súpravy. Druhou možnosťou sú šikovné automatické testery, no pri nich je prekážkou vysoká cena. Vedci ale pracujú na jednoduchom riešení.

Zdroj: analytica-world.com 


Automatický tester pre každého

 

Riešením, ktoré pomôže majiteľom domov s bazénom zjednodušiť kontrolu vody, bude nový automatický smart tester. Ten predstavili vedci z Juhoaustrálskej univerzity, ktorých hlavným cieľom je uviesť na trh alternatívu voči drahým testovacím systémom. Tým umožnia využívať inteligentný automatický tester každému majiteľovi bazéna, ktorý chce mať kvalitu vody pod kontrolou bez toho, aby ju musel merať manuálne, resp. za to platiť obrovské čiastky.  

 

Ako automatický tester funguje:

 

- malý sklenený tester sa namontuje na bočnú stranu bazéna

- cez kanáliky zabudované v testeri sa odvedie trochu vody

- systém v testeri potom zmieša vodu s 2 farebnými látkami

- fotometrický senzor následne prevedie automatické meranie

- podľa rozsahu vybielenia farieb sa určí pH a pomer chlóru

- zariadenie následne pošle majiteľovi správu o výsledkoch

 

Tester čaká na uvedenie na trh

 

Funkčnosť a hodnovernosť meraní vykonávaných týmto testerom bola už viackrát overovaná. Autori šikovného vynálezu avizovali, že výsledky nameraných hodnôt dosiahli porovnateľné čísla s číslami získanými z klasických spôsobov merania. Tester tak ukázal svoje schopnosti, vďaka ktorým by mohol čo najskôr zamieriť na trh. Vedci však pripravujú ďalšie testy, ktoré ukážu, ako možno funkcie zariadenia ešte vylepšiť.

Zdroj: unisa.edu.au 


O presnej cene tohto testera sa zatiaľ veľmi nehovorí. Zariadenie však má stáť maximálne pár desiatok dolárov. Cenu manuálnych testovacích súprav má prevýšiť len o niekoľko dolárov.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: analytica-world.com, unisa.edu.au