Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V Austrálii vybudujú najväčšiu virtuálnu elektráreň sveta

Napísal Róbert Bosák, 03.03.2018

Tisícky domov, desaťtisíce solárnych zariadení a energie dosť pre celé okolie. Jeden z  najambicióznejších solárnych projektov súčasnosti má u protinožcov vytvoriť najväčšiu virtuálnu elektráreň planéty.  

 

Nie je to Singapur, USA ani žiadny zo škandinávskych štátov, kde vznikne najväčšia solárna elektráreň sveta. Krajiny známe ako priekopníci zelených technológií sa budú musieť skloniť pred svojimi austrálskymi kolegami, ktorí prišli s pokrokovým projektom virtuálnej elektrárne založenej na princípe využitia solárnej energie.

 

Inštalácia solárnych panelov a batérií až na 50 000 domov

 

Cieľom projektu je vybudovať v Južnej Austrálii obrovskú sieť solárnych systémov, ktoré by sa nainštalovali až na 50 000 domov. Pozostávali by zo solárnych panelov s výkonom 5 kW a špeciálnych batérií Powerwall 2 od firmy Tesla, ktoré dokážu uskladňovať získanú energiu. Najprv budú inštalované na administratívne budovy a objekty so sociálnymi bytmi, neskôr by sa mali umiestňovať aj na súkromné rodinné domy.

Zdroj: www.abc.net.au

 

Elektráreň vyprodukuje 20 % energie v Južnej Austrálii

 

O slabý záujem o solárne zariadenia zo strany majiteľov domov sa iniciátori projektu obávať nemusia, skôr naopak. Už teraz sa do programu prihlásilo viac ako 6 500 žiadateľov, čo len zvyšuje význam budovania najväčšej svetovej elektrárne virtuálneho typu. Tá nielenže zníži náklady za spotrebu energie, ale s produkciou 250 MW sa postará o 20 % všetkej vyrobenej energie v Južnej Austrálii.

Zdroj: www.theaustralian.com.au

 

Skúšobnú fázu inštalovania solárnych zariadení už zahájili

 

Podľa autorov projektu bude inštalácia solárnych zariadení prebiehať postupne po fázach. Tú prvú, ktorá je zatiaľ testovacou a jej výsledkom má byť montáž solárnych systémov na 1 100 objektov so sociálnymi bytmi, už zahájili. Pokiaľ sa ukáže, že jednotlivé budovy dokážu byť energeticky sebestačné, vláda automaticky odsúhlasí spustenie ďalšej etapy, v rámci ktorej sa budúci rok solárne systémy nainštalujú na ďalších 24 000 objektov.

Zdroj: www.editiontruth.com

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: theguardian.com, cleantechnica.com

Foto: inhabitat.com, abc.net.au, theaustralian.com.au, editiontruth.com