Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V americkom Colorade otvorili unikátne olympijské múzeum

Napísal Róbert Bosák, 31.07.2020

Tohtoročná letná olympiáda v Tokiu bola z pochopiteľných dôvodov presunutá, no téma olympijských hier bude medzi fanúšikmi športu rezonovať počas celého leta. Minimálne v USA, kde otvorili nové olympijské múzeum, aké tu ešte nebolo.

Zdroj: Jason O´Rear 


Americká olympijská história má vďaka projektu z dielne ateliéru Diller Scofidio + Renfro nový domov. Monumentálny futuristický komplex, ktorý vybudovali v Colorado Springs, je totiž novým sídlom United States Olympic & Paralympic Museum. Podľa viacerých kritikov si však múzeum nezaslúži pozornosť iba od priaznivcov športu.

Zdroj: usopm.org 


Dizajn ako z budúcnosti

 

Nadčasový objekt vzbudzuje pozornosť už zvonku. Architekti totiž vsadili na dizajn, aký sa vymyká trendu organických návrhov použitých pri väčšine iných futuristických komplexov. K výnimočnému vzhľadu diela prispeli hlavne hliníkové panely, ktorými bola obložená celá fasáda. Práve tie dokázali v kombinácii so špirálovitou štruktúrou budovy vytvoriť elegantný dynamický tvar, ktorý má vystihnúť rýchlosť a dynamiku amerického športu.

Zdroj: usopm.org 


Pestrá ponuka expozícií

 

Originálny dizajn v nadčasovom duchu sprevádza návštevníkov múzea aj v jeho vnútorných priestoroch. Tie síce nepatria iba športu, no zhruba tretina objektu vyčlenená na prezentáciu jednotlivých expozícií postačila na to, aby sa návštevníci dozvedeli o olympijskej histórii to najdôležitejšie. Navyše, múzeum disponuje aj malou atletickou dráhou, ktorá dopĺňa vzácne zbierky, sieň slávy či sály určené na filmové projekcie.

Zdroj: Jason O´Rear 


Unikátne olympijské múzeum sa ihneď dostalo aj do zoznamov odporúčaných miest v USA. NY Times ho zaradil do rebríčka top miest na návštevu v roku 2020. Iné denníky či magazíny ho prezentujú ako atrakciu, ktorú by turisti počas pobytu v coloradských horách nemali obísť. Stavebné a architektonické portály ho zas pasujú za kandidáta na zisk niekoľkých prestížnych ocenení.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: usopm.org

Zdroj foto: Jason O´Rear, usopm.org