Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

V 2. štvrťroku bolo dokončených o 3,8 % menej bytov ako pred rokom

Napísal Róbert Bosák, 27.09.2022

Počet dokončených bytov v SR zaznamenal v 2. štvrťroku jeden z najlepších výsledkov za posledné roky. Napriek tomu to na dosiahnutie nového maxima nestačilo. Konečný výsledok za obdobie od apríla do júna 2022 zaostal za tým minuloročným o 3,8 %.  

 

Informácie o ďalšom vývoji bytovej výstavby na Slovensku zverejnil už tradične Štatistický úrad SR (ŠÚ SR). V rámci zverejnenej správy priniesol aj údaje o počte bytov dokončených počas 2. štvrťroka 2022. Tých bolo o niečo menej ako pred rokom. Kolaudačné rozhodnutie získalo v uvedenom období dokopy 4685 bytov, čo je medziročne o 3,8 % menej.

Zdroj: pixabay.com

 

Najvyšší prepad zaznamenal Bratislavský kraj

 

Pod uvedený medziročný pokles sa podpísalo viacero faktorov. Jedným z nich je pokles počtu dokončených bytov v 4 krajoch. Nechýba medzi nimi Bratislavský kraj, v ktorom sa bytová výstavba spomaľuje už niekoľko kvartálov. V 2. štvrťroku 2022 bolo v regióne dokončených o tretinu bytov menej ako vlani, čím sa bratislavský región stal krajom s najvyšším poklesom spomedzi všetkých krajov. Na opačnej strane rebríčka sa ocitol Nitriansky kraj, v ktorom sa počet dokončených bytov zvýšil o necelých 40 %.

 

Zhruba 70 % dokončených bytov je v domoch

 

Väčšinu bytov, ktoré boli dokončené v priebehu 2. štvrťroka 2022, tvorili byty v rodinných domoch. Ich podiel dosiahol v uvedenom období až 70 %. Podobný trend bol potvrdený aj v štatistikách monitorujúcich počet rozostavaných bytov, ktorých bolo v 2. štvrťroku 2022 o 4 % menej ako pred rokom. Z celkového počtu 6420 bytov bolo až 60 % z nich rozostavaných v rodinných domoch.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: slovak.statistics.sk

Zdroj foto: pixabay.com