Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Už aj v karavany ponúkajú ekologické bývanie

Napísal Róbert Bosák, 13.12.2015

S príchodom nového storočia sa predpovedal veľký vzostup ekobývania, ktoré začne dominovať celosvetovej architektúre. Už po pätnástich rokoch vidno obrovský posun, veď v ekologickom duchu vyrábajú aj karavany.

Zdroj: www.tinyhouseliving.com

 

Bývanie v karavanoch nie je žiadnou novinkou, no doteraz sme sa stretávali len so starými príbytkami zariadenými v klasickom štýle, ktoré mali s moderným ekobývaním spoločné minimum alebo vôbec nič. Situácia na trhu sa však rýchlo mení a výrobcovia sa prispôsobujú požiadavkám zákazníkov, ktorí vyžadujú nový prístup. Na základe toho sa dnes predávajú aj ekologické karavany, ktoré berú ohľad na životné prostredie a stávajú sa vyspelým typom moderného príbytku za dobrú cenu.

Zdroj: www.mrmondialisation.org

 

Prvé moderné ekokaravany

 

Pokusov ako vyrobiť štýlový karavan z prírodných materiálov a dať mu všetko, čo je pre  komfortný život obyvateľa potrebné, bolo už viacero. Niektoré sa stretli s fiaskom, iné sa podarili, no žiadny z nich nespĺňal nároky na plnohodnotné bývanie, ktoré by ešte dopĺňal exkluzívny dizajn a schopnosť ponúknuť vysokú energetickú efektivitu. Nakoniec sa predsa len podarilo prísť s ideálnym modelom a prvé moderné ekokaravany sa stali súčasťou trhu.

Zdroj: www.mrmondialisation.org

 

Wohnwagen od našich susedov

 

S výrobou týchto moderných karavanov prišla istá rakúska spoločnosť, ktorá dlhšie skúmala možnosti ich predaja. Nakoniec sa odhodlala ku kroku spustiť výrobu špeciálneho modelu Wohnwagen z prírodných materiálov, ktorý bude spĺňať predpoklady komfortného ekologického bývania. Zámer sa podaril na výbornú, pretože kupujúci si rýchlo obľúbili karavan s nezvyčajnou drevenou „fasádou“ a záujem o novú formu bývania začal rásť okamžite po uvedení na trh.

Zdroj: www.bild.de

 

Karavan so záhradkou a solárnymi panelmi

 

Ekologický profil spočíva najmä v použitých výrobných materiáloch. Okrem spomínaného dreva, ktorým sú recyklované smrekové dosky sa použila aj ovčia vlna a íl, ktoré slúžia ako kvalitná izolácia. Samotné materiály dopĺňajú solárne panely umiestnené na streche a systém na zachytávanie dažďovej vody, ktorá sa môže následne riadne využívať. Milovníkov prírody poteší aj skromná strešná záhradka, v ktorej si môžete dopestovať chutnú zeleninu.  

Zdroj: www.bild.de

 

Interiér ponúka maximálny komfort

 

Požiadavkám na špeciálne zariadenie interiéru dokážu rakúski výrobcovia vyhovieť, takže ak chce záujemca nadštandard, s exkluzívnou výbavou nebude problém. To však nie je nutné, pretože už základne zariadenie ponúka maximálny komfort a interiér má zopár zaujímavých vychytávok, ktoré oslovia aj náročných obyvateľov. Za zmienku stojí najmä možnosť rozložiť prednú časť, čím vznikne ďalší obytný priestor.

Zdroj: autarkieshop.wohnwagon.at

 

Zdroj: autarkieshop.wohnwagon.at


Wohnwagen z dielne rakúskych výrobcov sa osvedčil hneď ako schopný a komfortný príbytok. Žiadny karavan vám nenahradí dom alebo veľký priestranný byt a nedokáže to ani tento ekologický nováčik. Ako verný partner pre dobrodružný život je však skvelou voľbou a počas ciest vám ponúkne vysoký štandard, ktorý k spokojnému bývaniu úplne stačí.  

 

Text : Róbert Bosák

Foto : houzz.de, tinyhouseliving.com, mrmondialisation.org, bild.de, autarkieshop.wohnwagon.at