Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Úroky hypoték opäť klesli, priemerná sadzba je na novom minime

Napísal Róbert Bosák, 07.11.2019

Zastavenie poklesu úrokov na hypotekárnom trhu bolo v poslednom období avizované viackrát. Realita je však celkom iná. Banky znova súperia o klientov práve znižovaním sadzieb. Tie zároveň tlačia nadol aj celkovú priemernú úrokovú sadzbu.

 

Banky postupne stláčajú úroky pod 1 %

 

V 1. polovici roka to už na nejaké výrazné zlacňovanie hypoték nevyzeralo. Druhý polrok ale ukazuje, že banky ešte nepovedali posledné slovo. Postupne dochádza k úprave výšky úrokov u viacerých poskytovateľov, pričom niektorí znížili úrokové sadzby už pod 1 %. Samozrejme, tie je možné získať len v prípade výberu požadovanej dĺžky fixácie, resp. po splnení ďalších podmienok. 

 

Vybrané banky so sadzbami pod 1 %:

 

mBank – od 0,74 % (pri 4 a 5-ročnej fixácii)

SLSP – od 0,79 % (pri 1 a 3-ročnej fixácii)

Prima banka – od 0,80 % (pri 3-ročnej fixácii)

VÚB – od 0,89 % (pri 3-ročnej fixácii)

ČSOB – 0,95 % (pri 3-ročnej fixácii)

Tatra banka – 0,95 % (pri 3-ročnej fixácii)

 

Priemerná úroková sadzba klesla na 1,22 %

 

Znižovanie úrokov má vplyv aj na pokles celkovej priemernej úrokovej sadzby na Slovensku. Tá podľa údajov Národnej banky Slovenska (NBS) klesá nepretržite od júla tohto roka. Kým vtedy dosahovala 1,29 %, posledné známe čísla za september hovoria o hodnote 1,22 %. To je o 0,04 % menej ako v auguste 2019.

 

Zlacňovanie hypotekárnych úverov stále nekončí. V rámci predvianočných kampaní sa zrejme dočkáme ďalšieho poklesu úrokov, čo pravdepodobne znova stlačí nadol aj priemernú sadzbu. Tohtoročná hypotekárna sezóna sa tak zrejme opäť uzavrie dosiahnutím nových miním, ktoré pošlú úrokové sadzby ešte viac na dno.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: www.pixabay.com