Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Úplety hlásia veľký návrat do domácností

Napísal Róbert Bosák, 08.02.2019

Znechutenie gýčom a presýtenosť vyplývajúca zo všadeprítomných umelých materiálov vyvoláva u mnohých majiteľov domácností túžbu po návrate ku klasike a prirodzenosti. Nie náhodou sa tak po rokoch mlčania o slovo znova hlásia tzv. úplety.

Zdroj: www.alpinemodern.com


Rastúci dopyt po dizajnových prvkoch, ktoré dýchajú prirodzenosťou, vážia si tradície a ich krása spočíva v jednoduchosti, hrá do karát aj dizajnérom vsádzajúcim na tzv. úplety. Tie sa vracajú vo veľkom štýle a v ešte krajšom a v kvalitnejšom prevedení. Práve preto sa stávajú súčasťou čoraz väčšieho počtu domácností vrátane tých slovenských.

Zdroj: www.digsgigs.com 


Široké uplatnenie v interiérovom dizajne

 

Úplety ako také oceníme najmä počas chladných dní. Už len pohľad na nich vyvoláva hrejivý pocit domova. Aj preto sa ideálne hodia do domácností, v ktorých prevládajú teplejšie zemité odtiene sprevádzané prítomnosťou drevených materiálov. Tvarová a farebná variabilita ich ale predurčuje k uplatneniu v rôznych interiérových štýloch, aj v tých, kde sú využívané studené prvky z betónu alebo vzácnych kovov.

Zdroj: www.inhabitat.com


Úplety nezaspali v minulosti, idú s dobou

 

Štýlové pletence využívané v podobe bytových doplnkov, resp. dekorácií majú v interiéroch široké uplatnenie. O to viac to platí v prípade novodobých high-tech úpletov, ktoré vsádzajú na netradičné materiály. Tie sú okrem vlny, bavlny či hodvábnych textílií vytvárané napríklad z plastových trubičiek alebo pevných akrylových vlákien omotaných bavlnou. Takto je možné vyrábať z úpletov aj vybrané druhy nábytku, nielen klasické vankúše a deky.

Zdroj: www.alpinemodern.com 


Pre fanúšikov ručne vyrobených doplnkov

 

Mnohé z úpletov, ktoré sú prítomné v domácnostiach, sa môžu pochváliť ručnou výrobou. Tí najšikovnejší dizajnéri z nich dokážu vytvoriť originálne imitácie drevených alebo sklenených háčkovaných motívov. Pri ručnej výrobe sú zároveň vyššie šance na zhotovenie úpletov, ktoré disponujú lepšou vzdušnosťou, vďaka čomu sú ľahšie a takisto odolnejšie voči mechanickým poškodeniam.

Zdroj: www.inhabitat.com

 

Uplatnenie úpletov v interiéroch nebolo pôvodným cieľom ich využitia. Do príbytkov vstúpili až po tom, čo sa osvedčili v exteriéroch. Tam ich aj dnes zahliadneme ako súčasť záhradného nábytku  alebo ako okrasné dekorácie na terasy či do altánkov. Nehovoriac o ich narastajúcej popularite vo svete módy a odevného priemyslu, v ktorom sa takisto chystajú na veľký návrat.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: dog-milk.com, www.alpinemodern.com, www.digsgigs.com, www.inhabitat.com