Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Unikátna knižnica v regióne pri Perzskom zálive

Napísal Róbert Bosák, 27.04.2018

Architektúra v krajinách pri Perzskom zálive sa nám neustále pripomína exkluzívnymi pokrokovými stavbami. Len pred nedávnom pribudol do zoznamu najnovších realitných klenotov tohto regiónu aj unikátny knižničný komplex z katarskej metropoly.

Zdroj: www.architecturalrecord.com 


Ďalší z projektov, ktorý ulahodil náročnému vkusu ropných šejkov, je definitívne otvorený. Tentoraz nejde o žiadny mrakodrap ani luxusný hotel, ale o futuristické priestory vytvárajúce nový domov pre Katarskú národnú knižnicu. Tá si konečne našla sídlo v nadčasovej budove, ktorá sa postará o to, aby ju nik neprehliadol.

Zdroj: www.worldarchitecturenews.com 


Exkluzívny dizajn v tvare drahého kameňa

 

Obrovský areál s exkluzívnym vzhľadom je dostatočnou zárukou na to, aby sa komplex stal príťažlivým aj pre turistov, nielen pre milovníkov dobrého čítania. Architekti z holandského ateliéru OMA, ktorý v regióne pri Perzskom zálive navrhli viacero unikátnych projektov, sa postarali o výnimočný dizajn imitujúci veľký drahý kameň v čistej vybrúsenej podobe.

Zdroj: www.nickguttridge.com 


Knižnica s prepracovanou dispozíciou

 

42 000 m2, presne taká je výmera jedného z najkrajších knižničných komplexov na Strednom východe. Dostatok miesta umožnilo prepracovanie dispozičného riešenia, ktorého výsledkom je efektívne využitie priestoru. Voľné dostupné knihy sa tak umiestnili v jednotlivých cípoch objektu, ku ktorým vedú lemované cestičky a schodiská zo spoločného stredu. Ten sa zas pýši spojeným priestorom, ktorý búra pomyselné bariéry medzi návštevníkmi.

Zdroj: www.thepeninsularqatar.com 


Jedinečnosti pridáva otvorený interiér

 

Originalita a výnimočné prevedenie interiéru spočíva aj v jeho otvorenosti, ktoré je na pomery v krajine viac ako len dobrým architektonickým ťahom. Tento koncept podporuje aj presklená časť fasády, pomocou ktorej sa dá sledovať dianie v útrobách knižnice zvonku. Návrh takisto využíva geometrickú presnosť dotvárajúcu štýl objektu v tvare drahého kameňa, ktorý je sám o sebe známkou honosnosti a vysokej kultúrnej úrovne.

Zdroj: www.metalocus.es

 

V oblasti kultúry pri Perzskom zálive neplatí, že všetky cesty vedú do Ríma. Po najnovšom sa nimi dostaneme rovno do novej knižnice v katarskej Dauhe. Národná knižnica, Univerzitná knižnica a Knižnica dedičstva si totiž našli nový domov v spoločnej nadčasovej budove, ktorá už z diaľky upúta pozornosť. Minimálne preto, že vyzerá ako vybrúsený vzácny kameň.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.arquitecturaviva.com, www.architecturalrecord.com, www.worldarchitecturenews.com, www.nickguttridge.com, www.thepeninsularqatar.com, www.metalocus.es