Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Udržateľný kancelársky stôl z dreva a jogurtových téglikov

Napísal Róbert Bosák, 22.11.2022

Udržateľný dizajn môže mať rôzne formy. Jedna z nich spája prírodné materiály s recyklovaným plastom. Táto kombinácia zohrala kľúčovú úlohu aj pri výrobe kancelárskych stolov z dreva a jogurtových téglikov.

 

Stoly z dreva a jogurtových téglikov sú dielom britskej spoločnosti Another Country. Tá sa už nejaký čas zameriava na návrhy a výrobu udržateľného nábytku. Jedným z jej najnovších produktov je stôl Work Series II. Model bol v spolupráci s waleskou firmou Smile Plastics uvedený do obehu ako udržateľný kancelársky stôl, ktorý má prispieť k redukcii plastového odpadu. Vďaka možnosti jeho ďalšej recyklácie má zároveň znížiť počet stolov na britských skládkach. Ročne ich tam pribudne viac ako milión.

Zdroj: anothercountry.com 

 

Pracovná doska z jogurtových téglikov

 

Spoločnosť Another Country sa výrobou udržateľných kancelárskych stolov snaží prispieť k riešeniu oboch problémov. Vďaka zakomponovaniu použitých téglikov do konštrukcie stola podporuje recykláciu plastového odpadu. K ďalšej recyklácii dôjde po použití stola. Pracovná doska v podobe stolovej vložky sa môže opätovne recyklovať, čo zaistí, aby stôl neskončil na skládke. Výsledkom toho má byť nižší počet kancelárskych stolov končiacich v odpade.

Zdroj: smile-plastics.com

 

Rám a nohy z dreva, doplnky z korku

 

Z recyklovaných jogurtových téglikov sa nevyrába celý stôl, iba spomínaná pracovná doska. Zvyšná časť nábytku je zhotovená z prírodných materiálov, medzi ktorými dominuje drevo. Z eukalyptového dreva dovážaného z Portugalska sa vyrábajú nohy stola aj jeho rám, ktorý zdobí svetlý odtieň a oblé hrany. Elegantný vzhľad modelu Work Series II vyzdvihujú aj korkové doplnky, ktoré majú pre užívateľa stola funkčný aj estetický prínos.

Zdroj: anothercountry.com

 

Udržateľný stôl z dreva a jogurtových téglikov bol uvedený na trh v niekoľkých veľkostiach. V prípade záujmu sa dodáva aj s príslušenstvom a s vybraným spôsobom napájania. Primárne je určený na prácu v kancelárii, no hodí sa aj do detskej izby alebo ako dekoratívny nábytok do ostatných miestností.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: anothercountry.com, smile-plastics.com

Zdroj foto: anothercountry.com, smile-plastics.com