Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ubytovacím zariadeniam sa v januári opäť darilo, možno poslednýkrát v roku

Napísal Róbert Bosák, 27.03.2020

Eufória majiteľov ubytovacích zariadení vyvolaná minuloročným nárastom dopytu po ubytovaní dlho nevydržala. Nastúpený trend totiž zastavil koronavírus. Najnovšie čísla za január 2020 tak môžu byť tento rok posledné, ktoré priniesli niekoľkopercentný rast.

 

Na katastrofické scenáre spojené s dopadmi pandémie spôsobenej koronavírusom je priskoro. V niektorých odvetviach to ale vôbec nevyzerá dobre. Jedným z nich je práve cestovný ruch, ktorý je minimálne na pár týždňov úplne paralyzovaný. Podľa analytikov dokonca hrozí, že k dvojcifernému nárastu už tento rok v cestovnom ruchu nedôjde, ak vôbec nejaký nárast príde.

 

Vyšší počet návštevníkov aj prenocovaní

 

V porovnaní s poslednými mesiacmi minulého roka stúpal počet návštevníkov aj prenocovaní v ubytovacích zariadeniach trochu pomalšie. V medziročnom porovnaní však dosiahol slušné dvojciferné výsledky. Podľa nedávno zverejnených údajov Štatistického úradu SR (ŠÚ SR) bolo u nás v januári zaznamenaných viac ako milión prenocovaní. Pod výsledok sa podpísalo viac ako 448 000 návštevníkov, ktorí strávili v ubytovacích zariadeniach priemerne 2,7 noci.

Zdroj: ubytovanieslovenskyraj.sk


Počet návštevníkov v ubytovacích zariadeniach (január 2020):

 

Počet návštevníkov

448 471

Medziročný nárast

+ 17,1 %

Zdroj: ŠÚ SR

 

Počet prenocovaní v ubytovacích zariadeniach (január 2020):


Počet prenocovaní

1 191 349

Medziročný nárast

+ 15 %

Zdroj: ŠÚ SR

 

Návštevnosť rástla vo všetkých 8 krajoch

 

Pod vysoký medziročný rast sa podpísalo to, že dopyt po ubytovaní stúpal v každom z krajov. Aj keď najviac hostí, vyše 115 000, sa ubytovalo v Žilinskom kraji, najrýchlejšie stúpajúcou návštevnosťou sa mohol pochváliť Prešovský kraj s medziročným tempom rastu viac ako 20 %. Hneď za ním sa počet návštevníkov zvýšil najviac v Bratislavskom kraji, kde tempo rastu dosiahlo 21 %.

Zdroj: www.booking.com


S podobnými údajmi sa môžeme stretnúť aj po zverejnení februárových štatistík. Vtedy ešte koronavírus Slovensko neochromoval. Výsledky za marec, apríl a možno aj ďalšie mesiace už budú v znamení totálneho prepadu bez ohľadu na to, či dôjde k skorému ukončeniu epidémie. Do hry totiž vstúpia jej finančné dopady, ktoré prispejú k tomu, že januárové čísla už v tomto roku nemusia byť prekonané.     

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: Štatistický úrad SR

Zdroj foto: ubytovanieslovenskyraj.sk, booking.com