Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Týždeň plný podujatí

Napísal Róbert Bosák, 03.03.2019

Na slovenskej dizajnérskej a architektonickej scéne prebehne v marci rada významných podujatí. Pestrý program ponúkne viacero akcií, ktoré stoja za pozornosť. Tých prvých sa môžeme zúčastniť už od pondelka.

 

Z každého rožku trošku, aj tak sa dá vystihnúť kalendár podujatí na budúci týždeň. Tie, ktoré sú zamerané na dizajn a architektúru, by mali opäť prilákať početnú účasť. Každý deň sa totiž udeje nejaká zaujímavá akcia, ktorá inšpiruje, prinesie odpovede či dokonca obohatí cennými poznatkami.



Pondelok, 4. marec - Salón drevostavieb (Rakúske kultúrne fórum, Bratislava)

 

Je to už 14. ročník, ktorým podujatie s názvom Salón drevostavieb opäť otvorí brány širokej verejnosti. Výstava sa tentoraz premiérovo uskutoční v bratislavskom Rakúskom kultúrnom fóre, kde bude do 22. marca predstavených 38 drevostavieb zo Slovenska, Rakúska, Česka a Poľska.  

 

Utorok, 5. marec - Fórum dizajnu (agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO)


Dlho očakávané Fórum dizajnu je tu aj tento rok. V nitrianskom Agrokomplexe sa už chystá utorkové otvorenie 22. ročníka, ktorý sa opäť uskutoční v rámci veľtrhu Nábytok a bývanie. Fórum bude už tradične patriť najlepším študentským prácam zameraným na návrhy nábytku a interiérového dizajnu.


Streda, 6. marec - Sprievodný odborný prednáškový program Salóna drevostavieb


V rámci spomínaného Salóna drevostavieb prebehne aj Sprievodný odborný prednáškový program. Ten sa uskutoční 6. marca so začiatkom o 14:00. Miestom konania bude rovnako ako v prípade samotnej výstavy Rakúske kultúrne fórum. Zúčastniť sa ale môžu len tí, ktorí sa stihnú zaregistrovať na materio@archacentre.org.


Štvrtok, 7. marec - Bilancia architektonických súťaží 2018 (Úrad Slovenskej komory architektov, Bratislava)


Vo štvrtok sa bude pre zmenu vo veľkom diskutovať. V priestoroch Úradu SKA v Bratislave nás čaká verejná diskusia, ktorej ústrednou témou bude bilancovanie architektonických súťaží za rok 2018. Podujatie so začiatkom o 16:30 by malo trvať zhruba do 20:00.


Piatok, 8. marec - Krst knihy Kniha 20000 (CAMP, Praha)


Jedno z chystaných podujatí, ktoré prebehnú budúci týždeň, bude mať medzinárodnú príchuť. V pražskom CAMP-u sa o 19:00 uskutoční krst nového diela Kniha 20000, ktoré reflektuje portréty 20 českých miest s počtom obyvateľov do 20 000. Pre Michaelu Hečkovú, autorku diela, tak bude piatkový MDŽ obzvlášť výnimočný.


Sobota, 9. marec - Študentská architektonická súťaž Superstudio 2019


So súťažami pre študentov architektúry sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Ďalšou šancou na prezentáciu ich návrhov je súťaž Superstudio 2019. Jedná sa už o 9. ročník, ktorý opäť dáva priestor študentom z Česka a Slovenska. Práve 9. marca sa v pražskom CAMP-u uskutoční veľké finále spojené s odovzdávaním a prezentovaním prác.


Nedeľa, 10. marec - Ukončenie výstavy Mesiac architektúry 2019 (Považská galéria umenia, Žilina)


Kto ešte nestihol výstavu Mesiac architektúry 2019, ktorá prebieha v Žiline, má na to čas do nedele. Tá sa v Považskej galérii umenia ukončí po mesiaci plnom prezentácií diel z celého Slovenska, medzi ktorými nechýbali ani viaceré stavby zo žilinského regiónu.



Program nadchádzajúceho týždňa je viac ako pestrý, takže priaznivci dizajnu a architektúry si určite prídu na svoje. Okrem spomínaných akcií budú v jednotlivých dňoch prebiehať ďalšie menej známe akcie, ktoré takisto stoja za pozornosť. Preto všetkým želáme veľa umeleckých, tvorivých a obohacujúcich zážitkov.


Text: Róbert Bosák

Foto:www.vssr.sk