Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Trnava stavia prvý slovenský parkovací dom pre bicykle

Napísal Róbert Bosák, 05.08.2019

V zahraničí bežná vec, u nás dlho očakávaná vízia, ku ktorej realizácii sa konečne niekto odhodlal. V tomto prípade je to mesto Trnava, ktoré pred pár dňami začalo stavať prvý parkovací dom pre bicykle na Slovensku.

Zdroj: pitv.cz 


Podpora ekologickej dopravy môže mať rôzne podoby. Jednou z nich je iniciatíva zlepšovať podmienky pre cyklistov, ktorí tak počas prepravy na krátkych trasách po meste uprednostnia bicykel pred autom. Na to im ale nestačia iba cyklotrasy. Pomôckou budú aj parkovacie domy pre bicykle. Tie však u nás chýbajú, aj keď čoskoro sa to má zmeniť, zatiaľ aspoň v Trnave.

Zdroj: www.biketower.cz 


Prvý parkovací dom pre bicykle rozostavaný

 

Podpora cyklistiky v Trnave a v jej najbližšom okolí je už dlhší čas na vzostupe. „Slovenský Rím“ si už o pár mesiacov zapíše do zbierky aj prvenstvo spojené s výstavbou spomínaného parkovacieho domu. Ten už v meste pod Malými Karpatmi začali stavať, takže pokiaľ pôjde všetko podľa plánu, cyklisti z Trnavy a okolia budú mať budúci rok k dispozícii parkovisko na európsky štýl.  

 

Rozostavaný trnavský parkovací dom v číslach:

 

- parkovací dom s tvarom klasického dvanásťuholníka vyrastie do výšky 11 metrov

- kapacita zastrešeného parkoviska ponúkne parkovacie miesta až pre 118 bicyklov

- za 1 bicykel uschovaný po dobu 24 hodín sa bude platiť iba symbolických 10 centov

- celkové náklady na realizáciu parkovacieho domu majú dosiahnuť sumu 652 656 €

- 505 319 € pokryje príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu

 

Parkovací dom nadväzuje na iné cykloprojekty

 

Za najvhodnejšiu polohu parkovacieho domu bolo vybraté priestranstvo pri Staničnom parku. Tým vedie aj cyklochodník, ktorý sa bude na toto parkovisko priamo napájať. Parkovací dom sa tak stane súčasťou rastúcej siete cyklotrás, ktoré v Trnave a okolitom regióne budujú. Tým nadviaže na iné regionálne cykloprojekty, ktoré majú (nielen) Trnavčanov motivovať k tomu, aby častejšie siahali po cyklodoprave a prispeli k odbremeneniu preplnených ciest.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Foto zdroj: pitv.cz, www.biketower.cz