Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Továreň z Los Angeles poslúžila na nový bytový komplex

Napísal Róbert Bosák, 13.05.2018

Nie je to prvý ani posledný projekt odvážnej premeny nevyužívanej továrne na moderné byty. V tomto prípade sa cieľom investorov stali priestory bývalej losangeleskej fabriky, v ktorých zriadili nadštandardné lofty.

 

Jednou z podôb efektívnej bytovej výstavby berúcej ohľad na úsporu miesta a s tým spojenú snahu o záchranu nevyužívaných brownfieldov je aj premena chátrajúcich továrni na bytové komplexy. S touto myšlienkou sa podarilo zrealizovať aj projekt Toy Factory Lofts, ktorý na realitný trh v Los Angeles priniesol unikátne betónové lofty v originálnom prevedení.

Zdroj: www.therandellegreengroup.com 


Z bývalej továrne moderné bývanie

 

Príbeh realizácie projektu sa začal písať kúpou továrenského areálu v roku 2002 súkromným investorom, ktorý tu pred pár rokmi nechal zriadiť viac ako stovku moderných loftov. História objektu však siaha do medzivojnového obdobia, nakoľko v roku 1924 ho vybudovali na účely železničného skladiska. Neskôr priestory využili ako civilný bunker, po ktorého rozpustení sa tu od 70. rokov vyrábali hračky, no nakoniec továreň zatvorili a došlo k spomínanej premene.

Zdroj: fictionalhomes.com 


V hlavnej úlohe charizmatický betón

 

Obrovské priestory s vysokými stropmi a dominantným betónom boli priam ako stvorené na zriadenie veľkých loftov. V tomto prípade však nejde o typické industriálne bytové jednotky, nakoľko prítomnosť betónu umožnila vdýchnuť interiéru originalitu. Byty síce pôsobia trochu chladnejšie, no práve to malo vytvárať kontrast so slnečnými ulicami horúceho Los Angeles.

Zdroj: la.curbed.com 


Projekt Toy Factory Lofts v číslach:

 

- cena nehnuteľnosti  sa pred kúpou vyšplhala na 1,9 mil. USD

- úžitková plocha celého obytného súboru dosahuje 23 000 m2

- v objekte je celkovo 119 bytov + telocvičňa a strešný bazén

- stropy v jednotlivých bytoch dosahujú výšku skoro 4 metre

- k budove patrí 147 parkovacích miest a predajne na prízemí

- všetky byty z projektu boli vypredané za rekordných 30 dní

Zdroj: www.homeadecor.com 


Bývanie vo veľkých priestranných loftoch, ktoré ponúkajú špecifickú industriálnu atmosféru, vyhľadáva čoraz viac kupujúcich. Dopyt po týchto bytoch rastie úmerne so záujmom o nové dizajnové štýly a túžbou bývať trochu netradične. Aj to mohlo byť dôvodom, pre ktorý byty v tejto budove okamžite vypredali, čo len potvrdilo úspechy loftových bytov na kalifornskom trhu.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.apartments.com, www.therandellegreengroup.com, fictionalhomes.com, la.curbed.com, www.homeadecor.com